Superfoods in de spotlight

Superfoods, inmiddels helemaal ingeburgerd. Sommige kunnen niet zonder, anderen geloven er simpelweg niet in. Wij duiken er iets dieper in, om het nut en de onzin naar boven te halen. Hoe je de superfoods in je dagelijkse eetpatroon inpast en waar ze exact voor dienen.

De vragen rondom superfoods welke gaan we beantwoorden:

  1. Welke gezondheidsvoordelen zijn er?
  2. Hoe gebruik je het?
  3. Wondermiddel of waardeloze toevoeging?

Inhoud dossier superfoods

In dit dossier bespreken we verschillende superfood producten. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen met zeer hoge waarden in vitamines en mineralen. Deze zogeheten superfoods kunnen ons helpen bij afvallen, het zuiveren van ons lichaam en het aanvullen van tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Krachtige en natuurlijke producten die je simpel aan dagelijkse maaltijden kunt toevoegen.
Om jou een goed beeld te geven van de bestaande superfoods, bespreek ik hieronder de meest populaire van dit moment. Wat is het voor een product, wat zijn de voordelen en hoe kun je het eten. Deze lijst is zeker niet volledig, maar het wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste superfood trends.

Voor dit overzicht zijn verschillende bronnen gebruikt en met elkaar vergeleken. Sommige voordelen zijn wetenschappelijk onderzocht, andere voordelen hebben eigenlijk meer wetenschappelijk bewijs nodig. Maar dat de producten een gezonde toevoeging zijn, is iets wat zeker is. Echter, vergeet niet: ‘gewone’ groentes zijn natuurlijk ook superfoods! Je moet de superfoods niet zien als vervanging voor de ‘gewone’ groentes, maar echt als aanvulling op je gezonde levensstijl. Maar in dit artikel beperken we ons tot de populaire superfood zaden en poeders.

De lijst met superfoods op Urstyle.nl – inclusief links

Insteek superfoods artikelen

We zijn zeker geen wetenschappers, maar we willen met begrijpbare content en vrij beschikbare informatie onze lezers helpen bij het begrijpen van gezonde voeding en het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Deze artikelen zijn in samenwerking met Tari Hertsenberg van GezondePassie gepubliceerd. Onze artikelen helpen je mogelijk bij het beter begrijpen van gezonde voeding en het verkrijgen van een gezond gestel. De artikelen van GezondePassie vullen we verder aan met recepten en producten, welke direct aansluiting vinden bij deze artikelen over superfoods en vitamines. Ben je op zoek naar informatie over vitamines, bezoek dan ons dossier Alles wat je wil weten over vitamines.

Vind jij dat er een superfood product absoluut mist in dit overzicht? Laat het ons weten!