Superfoods in de spotlight: tarwegras

Wat is tarwegras?

Tarwegras bestaat uit de jonge scheuten van de tarweplant. Als superfood is het verkrijgbaar als gras, als poeder, in capsulevorm of vloeibaar. Omdat het verse gras stugge vezels bevat die het menselijk lichaam niet kan verwerken, heb je een slow juicer nodig om er sap van te kunnen maken. Tarwegras is een rijke bron van vitamines, mineralen en enzymen, kortom van alles wat je nodig hebt voor een geweldige energieboost!

De gezondheidsvoordelen van tarwegras

Tarwegras heeft veel bijzondere eigenschappen:

  • Er worden reinigende en ontgiftende eigenschappen aan toegeschreven.
  • Het bevat veel mineralen, waaronder calcium, magnesium, zink, fosfor, selenium en kalium.
  • Ook is het rijk aan chlorofyl (beter bekend als bladgroen, het stofje waar planten zonlicht mee opvangen om dat vervolgens om te zetten in o.a. koolhydraten zoals glucose). Hiervan wordt veronderstelt dat het schadelijke stoffen uit je lichaam kan verwijderen en je meer energie kan geven.
  • Het bevat de vitamines A, B, C, E en K, die stuk voor stuk belangrijk zijn voor allerlei levensnoodzakelijke processen in je lichaam.
  • Tot slot bevat tarwegras antioxidanten, die je beste bescherming tegen vrije radicalen zijn. Deze stoffen komen vrij als je alcohol drinkt, rookt of ongezond eet. Vrije radicalen dragen onder meer bij aan de veroudering van je huid; tarwegras kan dus zorgen voor een stralende, jonge huid!

Hoe gebruik je tarwegras?

Wil je tarwegras vers gebruiken, dan kun je niet zonder een slow juicer. Tarwegraspoeder beschikt over dezelfde voedingsstoffen als het gras, maar is makkelijker te verwerken én langer houdbaar. Echt lekker vinden de meeste mensen tarwegras niet. Het wordt dan ook vaak als een ‘shot’ gedronken: eetlepel tarwegras, wat water, neus dicht en opdrinken! Tsja, als je wilt dat de griep jou overslaat, moet je even doorzetten! Kun je daarna een heerlijke smoothie maken met alleen maar echt lékkere ingrediënten…

Pure zonnne-energie

Tarwegras is een dankbaar plantje dat met een beetje water en vooral heel veel licht al groeit. Je kunt het dus makkelijk zelf kweken. Geen groene vingers? Dan kun je terecht bij een sapbar voor een supervers shotje pure zonne-energie!