Hennepzaden groeien aan de cannabisplant, die een van de oudste medicinale planten ter wereld is. Denk je bij het woord cannabis meteen aan marihuana? Dan is het goed om te weten dat de keukenvariant van hennep die onder de noemer superfood valt géén psychoactieve werking heeft!
Hennepzaad heeft een nootachtige, lichtzoete smaak, bevat geen gluten en is een volwaardige eiwitbron. Omdat hennepzaden bijna net zoveel eiwitten bevatten als vlees en zuivel zijn ze dus een perfecte aanvulling als je vegetarisch of veganistisch eet!
Hennepzaad kent ongelooflijk veel gezondheidsvoordelen:
Hennep is verkrijgbaar in poedervorm, en als ongepelde en gepelde zaadjes die je zo of vermalen aan je maaltijd kunt toevoegen. De neutrale smaak maakt hennepzaad ideaal om te verwerken in smoothies, salades, rijstgerechten of muesli. Bakken of braden met hennepolie kun je beter niet doen. Daardoor verlies je de goede vetten. Je kunt de olie toevoegen aan koude of warme gerechten. De zaden kun je wel licht roosteren. Hennepzaad neemt trouwens wel veel vocht op, dus zorg dat je genoeg blijft drinken!
Doordat hennepzaden zoveel voedingsstoffen bevatten, geven ze je lang een vol gevoel. Wil je wat gewicht verliezen, beschouw hennep dan als your BFF; voeg wat aan je maaltijd of smoothie toe en je dénkt een hele tijd niet eens aan eten! Inderdaad: superfood!