Mulberries zijn misschien niet de bekendste superfood-bessen, maar ze zijn absoluut de moeite van het proberen waard! Deze mega-gezonde vruchtjes, die in het Nederlands ook wel moerbeien worden genoemd, komen oorspronkelijk uit Azië. De verse besjes zijn niet lang houdbaar, dus in Nederland koop je de gedroogde exemplaren. Gedroogd zien de samengestelde vruchtjes er een beetje apart uit, maar hun geweldige smaak maakt alles goed; die is heerlijk zoet en honingachtig!
Er bestaan trouwens maar liefst zo’n 15 verschillende soorten moerbeien! Naast de bekende witte, rode, zwarte en Chinese moerbei zijn er dus nog een heleboel andere soorten.
Mulberries hebben verschillende superfood-eigenschappen:
Mulberries zijn vanwege hun bijzondere zoete smaakje een heerlijk ingrediënt voor gebak en jam. Ideaal ook als verantwoorde snack, eventueel in een mix met wat ongezouten noten. Verder zijn ze een gezonde – én lekkere! – toevoeging aan je yoghurt en smoothies.
Een moerbeiboom was in het oude China een kostbaar bezit, omdat de bladeren van de boom het enige voedsel van de waren van de zijderups. Tegenwoordig is er natuurlijk kunstzijde, maar mulberries zijn als superfood nog altijd even waardevol voor óns kostbaarste bezit: een goede gezondheid!