Maca wordt gemaakt van de knolvormige wortel van de macaplant uit het Andesgebergte in Peru. De macaknolletjes worden gekookt, daarna gedroogd en tot slot tot poeder vermalen. In deze vorm is maca perfect te verwerken in je smoothies en sapjes. Maca wordt beschouwd als ‘adaptogeen’, wat betekent dat het bij kan dragen aan het in evenwicht houden van allerlei zaken in jouw lichaam. Je bloeddruk bijvoorbeeld, en je hormoonspiegel. Hoe meer jouw lichaam in balans is, hoe lekkerder jij je voelt. En als je dan ook nog weet dat maca heerlijk smaakt, houdt niets je toch tegen om te genieten van al het goeds van dit superfood?
Macapoeder lijkt je gezondheid het volgende te bieden:
Macapoeder is makkelijk te verwerken door smoothies, sapjes en toetjes. Ook lekker: een klein schepje door je favoriete kruidenthee, of door een glas amandelmelk. Een combi die je beslist uit moet proberen is macapoeder met rauwe cacao; deze twee superfoods versterken elkaars smaak op een geweldige manier! Doseer macapoeder wel zorgvuldig (bijvoorbeeld een kleine theelepel per smoothie), de smaak kan snel gaan overheersen.
In het oude Peru werd aan maca zoveel waarde toegekend dat het zelfs werd gebruikt als betaalmiddel. De oude Inca-krijgers gebruikten maca voordat ze ten strijde trokken omdat ze geloofden dat de knolletjes een bron waren van onuitputtelijke kracht en energie. Ga jij een zware dag tegemoet? Voeg een lepeltje maca aan je ontbijt-smoothie toe en jij kunt de hele wereld aan!