Lifestyle

WoonVeilig Smarthome Beveiligingssysteem [review]

woonveilig smarthome alarmsysteem

De trend om gemakkelijk al je apparaten aan elkaar te koppelen en via internet te benaderen heeft zich inmiddels ook doorgezet naar de beveiliging van je huis. WoonVeilig heeft een systeem uitgebracht om onderweg je alarmsysteem en je elektronische apparaten te bedienen. In dit artikel delen we onze bevindingen over de installatie en werking van het alarmsysteem van WoonVeilig.

Installatie WoonVeilig SmartHome Startpakket

Het WoonVeilig Alarmsysteem is een slimme alles-in-een oplossing om je woning draadloos te beveiligen tegen inbraak, brand- en waterschade. De eenvoud waarmee dit mogelijk is, is opvallend. De totale installatie van de thuiscentrale en de verschillende sensoren duurde nog geen half uur.
Na een succesvolle installatie kun je inloggen op de WoonVeilig beheeromgeving, alwaar je de huidige status van het systeem kunt controleren. Na installatie volgt dan ook de melding dat er een nieuwe software versie beschikbaar is om te downloaden. Het voordeel van een systeem dat via internet is aangesloten, is dat deze updates ook eenvoudig online zijn door te voeren.
Gedurende het installatie- en activatieproces kun je terugvallen op de heldere informatie vanuit WoonVeilig. Het online installatieproces verloopt soepel en duidelijk. En de meldingen bij detectie van inbraak volgen meteen, in dit geval zowel per telefoon als per e-mail.

woonveilig online beheersysteem

Mocht je geen zin hebben om het pakket zelf te installeren, dan kun je kiezen voor de zekerheid van installatie door WoonVeilig-installatiepartners. De installatie van het starterspakket kost 99,- euro en per accessoire betaal je 20,- euro extra.

Inhoud WoonVeilig SmartHome Startpakket

Het SmartHome Startpakket bestaat uit een bedieningspaneel, twee sensoren die met behulp van een magnetisch veld beweging detecteren, een bewegingssensor die je op een centrale plek in je huis dient te hangen en een centrale die via internet aangesloten is. Alles zit separaat in handige zakjes gescheiden, inclusief twee manieren van ophanging. Dit kan zowel met schroeven als met plakstrips. Wij kozen voor de laatste wijze, om zo later het systeem met schroeven en plugs op een permanentere plek op het YDL-kantoor op te hangen.

Welke onderdelen zijn los te koop:

  • Lekkagemelder
  • Rookmelder
  • Camera
  • Alarmlicht met sirene
  • Slimme Stekker
  • Slimme Radiatorknop

De Slimme Radiatorknop zullen we in ons volgende artikel los bespreken. Bekijk voor een totaaloverzicht van alle WoonVeilig producten onderstaand overzicht de shop van WoonVeilig.nl.

Ervaringen met het Woonveilig beveiligingssysteem

We hebben het systeem nu inmiddels twee weken uitgebreid kunnen testen, waarbij we expres enkele keren het huis zijn binnengetreden om het alarm in werking te laten treden. Verrassend is het dat zowel de telefoon afgaat als de e-mail tegelijkertijd binnenkomt, zodra er een incident heeft plaatsgevonden. Omdat alle apparaten gelabeld zijn, weet je ook meteen op welke plek in huis de detectie heeft plaatsgevonden. De werking van het systeem is vlekkeloos, al ben je daarbij wel afhankelijk van een werkende internetverbinding. Een noodstroom-oplossing is ook wenselijk, om het systeem in geval van een stroomuitval werkend te houden. De WoonVeilig-centrale heeft een oplossing om voor een duur van 8 uur ongestoord te blijven werken bij een stroomstoring. Let daarbij wel op dat ook het modem van een noodstroom-oplossing voorzien wordt, om de internet verbinding te behouden.
Het systeem is 24 uur per dag aangesloten op de virtuele meldkamer van WoonVeilig. Door middel van de app en een internetverbinding is het systeem wereldwijd te bedienen en word je direct geïnformeerd bij storingen en/of een lage batterijspanning.

WoonVeilig SmartHome Startpakket online kopen

Een SmartHome Alarmsysteem aanschaffen doe je via woonveilig.nl en via aangesloten retailpartners zoals Media Markt, Formido en Coolblue.

1 reactie

Leave a Response