Lifestyle

Reistrends voor 2018 – We voorspellen de 5 belangrijkste reistrends

northern light iceland

Nu het buiten weer koud en guur wordt is er niets leuker dan alvast reisplannen maken voor het nieuwe jaar. We zien al een paar duidelijke reistrends voor 2018. Sommige daarvan zijn wel heel verrassend!

De afgelopen tijd waren we te vinden in Istanbul, Japan, Georgië en uiteraard ook gewoon op de stranden in Nederland. Maar waar willen we komend jaar heen? We beken alvast de reistrends voor 2018.

 1. Cruise vakanties
 2. We zien je al fronsen. Cruises zijn toch voor rijke senioren? Zo kennen we cruises al jaren maar de cruisevakantie is druk bezig met een comeback.
  De reizen per schip worden betaalbaarder, hipper gepresenteerd en je ziet veel in relatief korte tijd. Laat je verrassen door het nieuwe cruise aanbod!

 3. Family time
 4. Family time is quality time. En wat is een beter moment om te genieten van familie om je heen dan tijdens de vakantie? Iedereen in relax modus en genieten maar. Op deze manier zijn duurdere vakanties mogelijk, iedereen betaald immers mee. Daarnaast is het een goed moment om eens wat langer bij elkaar te zijn, zonder haast.

 5. Sharing is caring
 6. We zagen het dit jaar ook al een beetje en de trend van delen wordt verder doorgezet het komende jaar. Denk aan reizen via BlaBlaCar of een huisje huren via AirBNB.
  Mensen die een boot, camper of vakantiehuisje bezitten delen deze ook steeds vaker, en niet alleen met familie. Via internet kun je zo een paar weken een camper van iemand huren en zo flink geld besparen.

 7. Nostalgische vakanties
 8. Je kent het wel, die prachtige vakantie herinneringen uit je kindertijd. Het herleven van die vakantie van vroeger of je kinderen hetzelfde willen laten beleven is de gedachte achter het ‘overdoen’ van de leukste vakantie die je ooit zelf beleefde.

 9. Scandinavië
 10. Landen als Denemarken en IJsland worden steeds populairder als vakantiebestemming. Voorheen een wat minder voor de hand liggende keuze, tegenwoordig vooral populair vanwege de prachtige natuur.
  Als het zien van het Noorderlicht nog niet op je bucketlist stond, dan wordt dat hoog tijd! Vlieg goedkoop naar IJsland voor een weekend met bijvoorbeeld WOW Air en enkel je handbagage en je kunt op maandag weer terug zijn in Nederland!

  Heb jij al plannen gemaakt voor volgend jaar? We zijn benieuwd of je de reistrends voor 2018 opvolgt of zelf een origineel reisidee hebt. Laat het ons weten in de comments!

Leave a Response