Lifestyle

Wandverlichting – Tijd voor wat extra licht in deze donkere dagen

wandverlichting muurkaart

Lekker die koude en donkere dagen; gordijnen dicht, kleedje erbij en op de bank chillen met je favoriete Netflix-serie. Maar om lekker een boekje te kunnen lezen kan het al snel erg donker worden. Tijd om aandacht te besteden aan de verlichting van je interieur. Zonder de juiste wandverlichting komen de zorgvuldig uitgekozen meubels en accessoires namelijk anders ook niet echt uit de verf dezer dagen.

Verlichting – Brengt sfeer in je interieur

De industriele touch voor je woonkamer aan je interieur beschreven we al eerder. Het blijft toch een van onze favoriete stijlen van het moment. De zwarte deuren trend sloegen we hierbij ook niet over. Deze twee stijlen komen met de juiste verlichting echt samen wat ons betreft.

Door je kamer sfeervol te verlichten komen deze elementen ook beter naar voren. Met de juiste keuze in verlichting uiteraard. Of het nu alle kleuren van de regenboog zijn met Philips Hue lampen of meer klassieke plafondspotjes, je ruimte heeft dat extra licht nodig. Ben je voor minimalistisch gegaan en wil je dit zo houden, kies dan voor een strak design en een onopvallende wandlamp. Wil je je interieur juist een speelse draai geven, dan kies je juist voor opvallende verlichting.

Wandverlichting – Gericht verlicht

Mogelijk lees je dit bericht op de bank, waar het net te donker is om lekker te lezen. Dan zouden wandlampen de ideale toevoeging zijn aan jouw interieur. Je kunt namelijk heel gericht een deel van je kamer verlichten in tegenstelling tot lampen in of aan je plafond. Hiermee kun je ook een schilderij of mooie foto net dat beetje extra licht geven. Als je de lamp gericht wilt laten schijnen, kies je dus voor een richtbaar model. Wandverlichting is met name functionele verlichting. Dezelfde lamp kun je vaak ook naast een tafel of bureau plaatsen. Of boven je bed als leeslampje. Wandverlichting kun je in elke kamer op verschillende manieren gebruiken.

Extra ideen voor wandverlichting

Voor extra inspiratie zie deze voorbeelden, waar wandverlichting optimaal tot zijn recht komt:
wandverlichting slaapkamer
led wandlampen muur
wandlamp woonkamer

Leave a Response