Lifestyle

De hotspots van Turkije bezoeken

cappadocië ballonvaart

Natuurlijk kun je voor zon, zee en strand kiezen voor Antalya, Alanya, Bodrum of Marmaris. Maar Turkije heeft, naast lekker eten, nog zoveel meer mooie plaatsen te bieden. Wij zetten onze hotspots van Turkije op een rijtje.

Cappadocië – het natuurwonder

Het natuurwonder van Turkije en vooral bekend door de ‘feeënschoorstenen’ welke zijn ontstaan door de werking van regenwater op verschillende soorten steensoorten. Cappadocië wordt steeds populairder onder de vakantiegangers. Blauwe zeeën en hagelwitte stranden zijn hier echter niet te vinden, maar het bergachtige landschap van Cappadocië is ronduit magisch en dus zeer geschikt voor de avonturiers. Deze indrukwekkende plaats staat dan ook niet voor niets genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

To do’s en must sees in Cappadocië:

 • Een heteluchtballon tour maken over deze magische plaats is een echte aanrader. Vanuit de lucht, in een comfortabele heteluchtballon, het prachtige landschap van Cappadocië aanschouwen is zeer zeker de moeite waard.
 • Een bezoek brengen aan het Openluchtmuseum van Göreme middenin Cappadocië. Hier kun je allerlei soorten kerken bekijken welke destijds door monniken in de rotsen zijn gecreëerd. Net buiten het museum liggen de kerken; Aynali-kerk en Tokali-kerk, vergeet deze vooral niet te bezichtigen.

Cappadocie - visum Turkije

De wereldstad Istanbul

De grootste en daarmee ook meteen de meest belangrijke stad van Turkije. Istanbul is een wereldstad waar twee culturen zijn samen gesmolten namelijk de Westerse en de Aziatische cultuur. Deze stad is zo groot, dat je waarschijnlijk niet eens aan alle bezienswaardigheden toe zult komen. Vergeet ook niet om lekker uit eten te gaan, we schreven eerder al over de culinaire hoogstandjes in Istanbul

To do’s en must sees in Istanbul

 • Topkapi Paleis, een van de meest populaire trekpleisters van Istanbul. Dit paleis was vroeger het onderkomen van de Osmaanse sultans. Tegenwoordig is het een museum welke het leven goed weergeeft van de sultans vroeger. Dit paleis bevat binnentuinen en paviljoens die je vanbinnen kunt bezichtigen.
 • Hagia Sofia, grootste kathedraal ter wereld gebouwd voor Constantinopel welke naderhand is omgebouwd tot een moskee in 1453 na de verovering van Constantinopel door het Ottomaanse Rijk. In 1985 werd dit prachtige paleis op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.
 • Grote Bazaar, ook wel de Overdekte Bazaar genoemd. Dit is een gigantische overdekte markt waar je de sfeer van het oude Istanbul kunt opsnuiven. Hier kun je je echt een hele dag vermaken. Lekker slenteren langs alle marktkraampjes en tussendoor even wat eten of drinken op de talloze terrasjes.

De oude stad Side

Vanuit een stoel op een terrasje kijken naar restanten uit te oudheid? Dat kan in Side! Ze hebben namelijk allerlei hippe en nieuwe bars en restaurants gebouwd naast deze eeuwenoude restanten. Dat biedt dus altijd een prachtig en indrukwekkend uitzicht.

To do’s en must sees in Side

 • Het Romeinse antieke amfitheater, werd in de tweede eeuw al gebouwd en heeft ruimte voor zo’n twintigduizend toeschouwers. Vroeger werd het amfitheater gebruikt om gevechten te houden, maar ook voor toneelstukken en voorstellingen. Ook zijn hier de Romeinse baden die omgebouwd zijn tot musea te vinden.
 • Strand, want Side bezit over meerdere stranden aan de Turkse Rivièra. De grootste zijn de East Beach en de West Beach. West Beach is met name populair onder de gezinnen omdat dit water langzaam diep wordt.
 • Manavgat watervallen, ook deze watervallen zijn vanaf een terrasje te bewonderen. Niet heel avontuurlijk dus, maar wel genieten! Deze watervallen zijn niet heel hoog, maar storten wel heel hard naar beneden waardoor de witte schuimkoppen te zien zijn.

De stranden van Oludeniz

Oludeniz staat bekend om de stranden en met name de turquoise en aquamarijn kleurschakeringen in het zeewater van de Blue Lagoon. Deze zee, Olu Deniz, wordt ook wel de ‘zee der doden’ genoemd vanwege een legende. Maar ook vanwege het rustige water. Hotels liggen niet vlakbij het strand omdat het gebied gedeeltelijk beschermd is. Hotels en restaurants liggen dan ook meer landinwaarts.

To do’s en must sees in Oludeniz

 • De stranden van Oludeniz leent zich heel goed voor het paragliden en deltavliegen. Ook snorkelen is hier populair.
 • Rond Oludeniz liggen ook hele goede zeilroutes voor een ideale zeilvakantie. Zo kun je genieten van de prachtige blauwe wateren en fascinerende bloeiende natuur. Het is uiteraard ook mogelijk om een Turkse zeilboot (gulet) te huren.
 • Oludeniz ligt in het oude Lycië waar nog veel meer oudheden te bezoeken zijn, zoals: Sdyma, Pinara, Letoon, Tlos, Xanthos en Myra.
 • Visstad Dalyan

  Dalyan ligt vlak aan de Egeïsche kust van Turkije in de provincie Mugla. Hier komen mensen echt voor hun rust en genieten van de schoonheid van de prachtige natuur. Het was vroeger een klein vissersdorpje. Het is nu nog steeds een belangrijk visgebied. Dat is dan ook de reden waarom er veel visrestaurants in de buurt te vinden zijn.

  To do’s en must sees in Dalyan

  • Het strand Iztuzu is een van de meeste mooie stranden van Turkije. Je kunt er alleen per boot komen. Dit strand is beschermd vanwege de broedplaatsen van de Caretta Caretta schildpadden. Dit is namelijk een bedreigde diersoort. Vanwege deze schildpadden wordt het strand ook wel schildpaddenstrand genoemd.
  • Warmwaterbronnen en modderbaden in Ilica, deze baden zijn zo’n 40˚C wam. De warmwaterbronnen leveren zelfs aan een aantal kleine hotels en pensions. De baden zijn ondiep en daarmee ideaal voor gezinnen met kinderen.
  • Restanten van een Griekste stad in Kaunos, daar is een zeer goed bewaard amfitheater te vinden. Ook zijn hier rotsgraven en graftomben te bezichtigen welke in de rotsen zijn gehouwen. Vroeger lag Kaunos aan zee maar door het dichtslibben van de rivier ligt het nu meer landinwaarts en kun je er alleen heen met de boot.
  • De hotspots van Turkije bezoeken?

   Let op: het e-Visum voor Turkije

   Vergeet niet om van te voren je e-visum aan te vragen. Een visum is namelijk verplicht om in het bezit te hebben wanneer je naar Turkije gaat. Dit visum is heel makkelijk online aan te vragen bij eVisa Application Services. Vraag hier direct je visum voor Turkije aan.

   Zij kunnen je helpen bij het aanvragen hiervan en controleren de aanvraag handmatig. Ook hebben zij ingebouwde controles op hun aanvraagformulier zodat de meest gemaakte fouten al voorkomen kunnen worden. Een goede klantenservice vinden zij erg belangrijk. Om die reden zijn zij zowel telefonisch als via e-mail en chat bereikbaar voor eventuele vragen.

Leave a Response