Lifestyle

Woonveilig Slimme Radiatorknop [review]

woonveilig slimme radiatorknop

Besparen op je stroom, wie wilt dat nu niet?! Je kunt jaarlijks een nieuwe leverancier kiezen, voor duurzame vormen van energie kiezen, de isolatie verbeteren of eenvoudig meer inzicht in je energieverbruik krijgen. Met de eerder beoordeelde WoonVeilig Smarthome Beveiligingssysteem is het mogelijk om meerdere accessoires te koppelen. De Woonveilig Slimme Radiatorknop is er daar 1 van. Met behulp van deze radiatorknop regel je slim de temperatuur per ruimte. De voordelen van de Slimme Radiatorknop zijn:

  • Regelt de temperatuur in elke ruimte afzonderlijk
  • Overal te bedienen via de WoonVeilig app en website
  • Past zich automatisch aan bij thuiskomst en vertrek en volgens weekschema

* Voor meer informatie over energie besparen met de WoonVeilig slimme radiatorknop en de resultaten van het wetenschappelijke onderzoek, ga naar Woonveilig energiebesparing

Installatie Woonveilig Slimme Radiatorknop

Wij kozen voor het kantoor op de zolder als plek waar de radiatorknop de meeste meerwaarde voor ons heeft. Je dient de Slimme Radiatorknop namelijk niet te monteren in de ruimte waar de thermostaat voor de centrale verwarming hangt. Zijn beide apparaten in dezelfde ruimte aanwezig, dan werken de Slimme Radiatorknop en de thermostaat van de centrale verwarming elkaar namelijk tegen. Vandaar dat we kozen voor de zolder. In 3 makkelijke stappen was de Slimme Radiatorknop klaar voor gebruik.

  • Stap 1: Montage van de Slimme Radiatorknop op de radiator naar keuze
  • Stap 2: Koppeling van de Slimme Radiatorknop met de alarmcentrale
  • Stap 3: Controleren en testen van de koppeling

De montage van de radiatorknop was vanwege de aanwezigheid van een oude thermostatische radiatorknop een kwestie van los- en vastschroeven. Het koppelen van de radiator met de centrale van Woonveilig nam iets meer tijd in beslag. De afstand tussen de centrale en de zolder bleek namelijk te groot voor deze eerste koppeling. Het meenemen van de losse knop naar beneden was de oplossing, alwaar de koppeling een succes was na het horen van de duidelijke pieptoon. De montage kon na deze koppeling plaats te vinden en was slechts een kwestie van vastschroeven.

Zoals ook uit onze review van de WoonVeilig Smarthome Beveiligingssysteem bleek, verloopt de configuratie soepel. Het instellen van de gewenste temperatuur is eenvoudig via de website en via de app te regelen. Er is een eco-optie, die terugvalt op de temperatuur van de centrale verwarming en de comfort-optie, waarbij je de temperatuur eenvoudig zelf kunt instellen. De optie om de knop uit te schakelen, als het alarm is ingesteld is helemaal ideaal. Zo hoef je je zeker niet meer druk te maken of je de verwarming aan hebt laten staan. Je dient dan wel elke radiator van zo’n knop te voorzien. Er is ook een weekschema-functie, waarbij je per dag kan aangeven wat de gewenste temperatuur moet zijn. Al met al een goede, eenvoudige oplossing om op een slimme manier je huis van voldoende warmte te voorzien, wanneer het ook daadwerkelijk nodig is.

Bekijk hier de handleiding van de Slimme Radiatorknop of een van de video’s via het Woonveilig-kanaal, zoals de “WoonVeilig Slimme Thermostaat binnen 1 minuut geïnstalleerd”:

Woonveilig accessoires online kopen

Woonveilig accessoires, zoals de Slimme Radiatorknop schaf je aan via woonveilig.nl en via aangesloten retailpartners zoals Media Markt, Formido en Hornbach.

Leave a Response