ModeLifestyle

WINACTIE: Dit boek gaat niet over mode [GESLOTEN]

Dit boek gaat niet over mode - UrStyle.nl

Als je ‘dit boek gaat niet over mode‘ onder ogen krijgt en doorbladert, is misschien je eerste gedachte ‘uh, maar dit boek gaat toch wel over mode?’. Nee, dit boek is niet persé een boek over mode. Dit is een ode aan de kracht, de zin, de rollen en de lol van kleren. Wat betekenen kleren voor mensen en wat drukken mensen er mee uit, zowel privé als in functie?

Cécile Narinx, hoofdredactrice van Harper’s Bazaar, gaat in dit boek in op de betekenis van kleren. Mensen denken altijd na over wat ze aan doen. Zelfs als ze hun meest slodderige comfortabele outfit hebben aangetrokken om de hele dag lekker thuis te zitten, hebben ze erover nagedacht dat ze vandaag thuis zijn en niemand onder ogen hoeven te komen. Kleren zijn overal en voortdurend aan het woord. Met kleding kun je ook je imago opbouwen en aan jezelf werken. Zoals Cécile zegt:

Je moet niet alleen kleding kopen voor het leven dat je leidt, maar ook voor het leven dat je wilt leiden

Dit boek gaat niet over mode - UrStyle.nl

Dit boek gaat over het waarom van kleren.  In het boek neemt Cécile je mee door verschillende hoofdstukken over de verschillende functies van kleren, onder andere: bescherming, identiteit, status, cultuur en traditie en imago. Verschillende mensen geven verschillende betekenissen en waarde aan kleding en dat leidt tot veel verschillende verhalen. In dit boek komen heel veel verschillende mensen aan het woord die hun verhaal vertellen. Wandelfanaten Aleid Bakker en Cor Zwart, die altijd hetzelfde dragen tijdens het wandelen. Ellie Lust, ’s lands bekendste politiewoordvoerder, die vertelt over het politie uniform. Advocaat Inez Weski, die altijd in het zwart gekleed is en Trijntje Bloemert uit Staphorst, die al haar hele leven in traditionele klederdracht gekleed gaat. Maar ook: wat dragen streng Islamitische vrouwen als ze thuis zijn en de niqaab niet aan hoeft? Hoe draag je panterprint? Wat wil de Nederlandse mode consument?

Dit boek gaat niet over mode - UrStyle.nl

Dit is een boek voor mensen die benieuwd zijn naar de gedachtes achter kleding en de ideeën van mensen over mode. Omdat het boek bestaat uit allemaal losse verhalen is het perfect om op de salontafel te leggen en er af en toe een stukje over te lezen. Een must-read voor iedereen die van kleding houdt, maar ook juist als je er minder mee bezig bent, zal dit boek je leren over hoe jij onbewust toch altijd met je kleding bezig bent.

Wij mogen een exemplaar van dit boek gaat niet over mode weggeven!

Wat moet je doen om kans te maken

  • Like UrStyle op Facebook
  • Volg UrStyle op Instagram
  • Laat hieronder een reactie achter dat je meedoet met de winactie met een geldig e-mailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen als je gewonnen hebt. Vermeld ook even je Instagram en Facebook naam.

Je kunt meedoen aan deze winactie tot woensdag 21 december 23:59 uur. De winnaar wordt op donderdag 22 december bekend gemaakt!

Edit: Deze winactie is afgelopen. Anita is de winnaar geworden! Wij hebben inmiddels persoonlijk contact met haar opgenomen voor het opsturen van het boek. 

Mocht je het boek zelf willen kopen, het is o.a. te vinden bij bol.com voor €34,99

Dit boek gaat niet over mode - UrStyle.nl

4 reacties

  1. Deze wil ik winnen! Goed vervolg op het boek “Geluk is een jurk” (ook van Cécile Narinx) dat ik enige tijd geleden heb gelezen:)

    Facebook: Charlotte Marck
    Instagram: charlottemarck

Leave a Response