Lifestyle

Verslag: Red Bull Knockout 2016 – locatie: Strand van Scheveningen

Participants red bull knockout 2016 scheveningen
Competitors perform at the Red Bull Knock Out in The Hague, The Netherlands on November 28th, 2015 // Marcel van Hoorn / Red Bull Content Pool // P-20151128-00419 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Red Bull Knockout, duizend crossmotoren tegelijk op een 5 kilometer lang parcours op het strand van Scheveningen. Chaos!

Op uitnodiging van Red Bull was UrStyle aanwezig op het jaarlijkse cross-evenement van Red Bull op het strand van Scheveningen. Ook dit jaar was het weer een spektakel, met een geweldige Jeffrey Herlings die de finale van start tot finish domineerde.

Op een koud en fris Schevenings strand werden er vandaag drie races verreden. Een kwalificatielap (1000+ deelnemers), een second chance (250) en de finale (750). Deze vorm zorgde voor een enorme massa van motorcrossers die zich allen naar de eerste bocht van de dag accelereerde. Deze enorme aantallen tegelijk startende motoren zorgde voor een indrukwekkend gezicht! En een heerlijk kabaal dat door heel Scheveningen te horen was.

Naast vele Nederlandse en Belgische deelnemers, waren er ook enkele internationale sterren op uitnodiging van Red Bull aanwezig. De meeste van deze rijders hebben tweemaal anderhalf uur door het zand moeten ploegen. Waar in het laatste deel van de finale ook nog extra hindernissen in de vorm van de X-Loop toegevoegd werden. Het “minefield” met diepe kuilen en hoge bulten en het met boomstammen bezaaide deel van het track zorgde voor nog meer spektakel. Deze enorme uitputtingsslag was voor velen net een stap te ver.De kans om als amateurcrosser naast drievoudig GP kampioen Jeffrey Herlings te rijden, zorgde vast voor enkele onvergetelijke momenten. Waar sommige al in de eerste ronde van de kwalificatie motorische pech hadden, kon een groot deel alsnog de race uitrijden. Uiteindelijk was de hoogste podiumplaats voor de Nederlandse kampioen.

Alle actie van deze editie kun je binnenkort terugkijken op Red Bull TV. Kun je niet wachten, dan kun je hier de eerste beelden van de winnaar terugkijken.

De volledige resultaten zijn te vinden op www.redbull.nl/results

Leave a Response