Eten & Drinken

Tips voor een gezond gestel

Afgelopen keer schreven we al over de aanwezigheid van UrStyle.nl op enkele (food)festivals deze zomer. Hemelvaart was weer zo’n topdag en we hebben er flink van genoten. Nu zijn we zeker geen medische specialisten, maar we houden wel van een gezond gestel. Vandaar dat we deze keer enkele gezonde tips voor je hebben.

Voedingssupplementen – Vitamine A

Iedereen weet inmiddels wel dat een gezonde, gevarieerde etenswijze helpt bij het fit blijven. Ben je daarnaast actief aan het sporten, dan ben je vast bekend met voeding voor het herstel van je spieren. Zelf staan er bij ons meerdere potten eiwitten, shakes en dergelijke in de keukenkast. Maar naast deze aanvulling op je dieet zijn vitamines ook van belang.

Vitamine a betacaroteen
Bij Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) kun je vitamine a kopen, voor extra weerstand om jouw actieve levensstijl aan te kunnen! Zo zorgt vitamine A voor een goede werking van het afweer- en immuunsysteem, zodat je niet ziek wordt. Teveel (de grens op max. 3000 microgram vitamine A per dag) kan ook weer een vergiftiging veroorzaken. Je krijgt dan hoofdpijn, kunt misselijk worden, vermoeid of schade aan ogen, huid en botten. Lees dus goed de aanwijzingen op de verpakking, bij het innemen van dit soort voedingssupplementen. Een tekort kan weer huidproblemen, dof haar en zelfs blindheid veroorzaken en dit willen we uiteraard voorkomen. Vanuit de natuur vind je vitamines in dierlijke producten, groente en fruit. Vitamine A vind je met name in lever en dat vind lang niet iedereen lekker, een supplement biedt daarom uitkomst.

Recept: Spinazie Ei-wrap met zalm en hüttenkäse

Een goed begin van de dag, zorgt voor de broodnodige energie. Je lichaam heeft deze energie nodig om de hele dag te presteren. Een goed ontbijt hoort daar nu eenmaal bij. En ei met zalm en roomkaas is dé perfecte combinatie. Om dit ontbijt lekker gezond te houden is de roomkaas vervangen voor hüttenkäse. Hierdoor is deze wrap van ei echt een eiwitbommetje. Na dit gerecht zit je gegarandeerd lekker lang vol.

Recept: Spinazie Ei-wrap met zalm en hüttenkäse

Gezonde en gevarieerde lunches

Ben jij ook zo klaar met die eindeloze kleffe bammetjes op je werk? Een originelere lunch om mee te nemen naar je werk is helemaal niet zo moeilijk om te bedenken. Vaak kost het niet eens zo veel extra tijd, het is makkelijk van te voren klaar te maken. Bekijk hier enkele gezonde lunchrecepten: https://www.urstyle.nl/eten-drinken/5x-gezonde-lunch-om-mee-te-nemen/

Leave a Response