Gadgets

Super Mario Run [Review]

Super Mario Run

Zonder twijfel is voor velen onder ons Mario het favoriete spel uit onze kinderjaren. Al jaren speelt dezelfde gedachte door ons hoofd: “Wat zou het toch fijn zijn als je Mario op je Smartphone kon spelen” Nou, eindelijk is het zover! Sinds 15 december 2016 is Mario Run beschikbaar voor de iPhone of iPad! Door simpelweg het spel te downloaden in de appstore. Ja, je kunt Mario nu echt spelen op je telefoon. De vraag is alleen, voldoet Mario Run aan de verwachtingen?

Hoe speel je Mario Run?

In het spel rent de besnorde loodgieter automatisch, door het scherm te raken is het mogelijk Mario te laten springen. Hoe Mario reageert, is helemaal afhankelijk van de timing van de gebruiker. Door bijvoorbeeld het scherm langer ingedrukt te houden springt Mario hoger in vergelijking tot een kleine tik. Het ontwijken van hindernissen en omzeilen van vijanden ligt hierdoor helemaal aan de speler.

Wat vinden wij van Mario Run

Beeldkwaliteit

Na het openen van de applicatie is het eerste wat ik dacht: “wauw dat ziet er goed uit”. De graphics van Mario Run zijn bijzonder goed. Dit is een belangrijke factor bij de beleving van het spel. Op dit gebied had men uiteraard ook wel hoge verwachtingen van Nintendo en dat maken zij volkomen waar!

Super Mario Run

Speelervaring

Nintendo heeft ervoor gekozen om Mario Run vrij simpel te houden. Je kunt als gebruiker slechts het springgedrag van Mario beïnvloeden. Voor de echte fanaten kan dit een minpunt zijn, want zij zijn gewend om met meerdere factoren rekening te houden. Echter, snappen wij deze keuze wel, omdat het spel voor op een iPhone/iPad ook niet te ingewikkeld moet zijn. Het leuke aan het spel is dat er drie spelstanden zijn namelijk:

  1. Mijn Koninkrijk
  2. Toad-Race
  3. Wereldreis.

Deze spelstanden zorgen voor een leuke variatie binnen het spel. Ook is het mogelijk om voor andere personages te kiezen. Ben jij een fan van Luigi, Peach, Yoshi, Toad of Toadette? Dan kan jij Mario inruilen voor een van deze personages. Over het algemeen heeft Mario Run bij ons een zeer positieve indruk achter gelaten.

Kosten

Mario Run is gratis te downloaden en te proberen. Na enkele levels kan je het spel niet meer gratis spelen en moet je € 9,99 betalen om verder te kunnen. Voor wat je ervoor terugkrijgt is dit een zeer acceptabel bedrag!

Ga jij Mario Run op je iPhone/iPad proberen? 

Leave a Response