Gadgets

LG introduceert Smartwatches met Android Wear 2.0

LG Smartwatches

LG en Google introduceerden samen de eerste twee smartwatches van LG, dit tegelijk met de onthulling van het nieuwe besturingssysteem van Android: Wear 2.0. Uiteraard werken de nieuwe LG smartwatches op het nieuwe besturingssysteem.

LG smartwatches zijn in twee stijlen uitgebracht. De LG Watch Sport en de LG Watch Style. Qua functionaliteit komen deze smartwatches erg met elkaar overeen. Het grootste verschil ligt in het design. De LG Watch Sport is wat groter en functioneler, de behuizing is 45,4 mm breed. De LG Watch Style is subtieler en kleiner vormgegeven, de behuizing van dit horloge is 42,3 mm breed.

Eigenschappen

De LG Watch sport

Beeldscherm: 1,38 inch
Resolutie: 480 x 480 pixels
Processor: Quacomm Snapdragong Wear 2100
Opslagcapaciteit: 4 GB
Interne werkgeheugen: 768 MB
Accu capaciteit: 430 mAh

De LG Watch Style

Beeldscherm: 1,2 inch
Resolutie: 360 x 360 pixels
Processor: Quacomm Snapdragong Wear 2100
Opslagcapaciteit: 4 GB
Interne werkgeheugen: 512 MB
Accu capaciteit: 240 mAh

Connectiviteit

Beide smartwatches beschikken over Wi-Fi, Bluetooth 4.2 en NFC (Near Field Communication). Onderscheidend is de LG Watch Sport ook voorzien van een 4G netwerk. Verder hebben beide smartwatches een accelerometer, gyrosensor en lichtsensor. De LG Watch Sport beschikt ook nog over een hartslagsensor, GPS ontvanger en een barometer.

Verkrijgbaarheid

De smartwatches zijn in de Verenigde Staten al te koop. De LG Smart Watch Sport is te koop voor $349,- en de LG Watch Style voor $249,-. De verwachting is er dat beide smartwatches dit jaar in Europa verkrijgbaar zullen zijn, maar de exacte datum is nog niet bekend gemaakt.

 

Leave a Response