Gadgets

Facebook ontwikkelt een eigen TV App

Facebook tv app - urstyle.nl

Facebook ziet kansen in video’s. Het sociale netwerk wil zijn video’s naar de televisie brengen. Zo zou het aan een Facebook TV app werken voor de televisie voor settopboxen, zoals de Apple TV.

Met de ontwikkeling van een Facebook TV app hoopt Facebook uiteindelijk ook wat mee te pikken uit inkomsten van tv-advertenties. Als de ontwikkeling van deze app werkelijkheid wordt, wil Facebook zich gaan onderscheiden als een videobedrijf. Ook zou Facebook al gesprekken voeren met mediabedrijven om video’s wat langer te maken. Zo zou er de intentie zijn om de kwaliteit van video’s op te krikken en video’s te maken die tot 10 minuten kunnen duren. Denk hierbij aan series die je met 1 tot 3 video’s kan laten zien, maar ook sport- en entertainmentprogramma’s. Video’s van hoge kwaliteit zouden goed tot hun recht komen op zo’n app.

Waarom een Facebook TV App

Het gebruik van video’s is de afgelopen jaren enorm gestegen. Denk maar aan live-uitzendingen, wat met de applicatie Periscope een groei heeft doorgemaakt. Vervolgens is dit overgenomen door veel sociale netwerken, waaronder Facebook en Instagram. Ook het sociaal platform Snapchat is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waarmee het mogelijk is om korte video’s van een paar seconden naar vrienden te sturen.

Facebook heeft de optie om live-uitzendingen te maken door video’s te streamen, daarbij worden ook 360-graden video’s ondersteund. Volgens Amerikaanse trendvolgers is het kwestie van tijd, voordat social netwerken het mogelijk maken om films te streamen. Zo zoekt Facebook al een tijd naar mogelijkheden en nieuwigheden om de gebruikers langer actief te houden op het platform. Films of video zouden daar een uitstekende oplossing voor zijn en met de Facebook TV app moet dat mogelijk gemaakt worden.

Wat denken jullie, zou een Facebook TV app je aansporen om meer gebruik te maken van Facebook of juist niet? 

Leave a Response