Lifestyle

STORM Wave: de eerste elektrische toermotor ter wereld

STORM Wave De eerste elektrische toermotor ter wereld

Gisteren lanceerde het studententeam van STORM de eerste elektrische toermotor ter wereld: de STORM Wave. Twee jaar lang werkten zij met een team van 23 studenten aan het ontwikkelen van deze revolutionaire motorfiets. Er bestaan al meer elektrische motorfietsen, maar geen van deze kan zonder tussendoor opladen zo’n lange afstand afleggen. De STORM Wave heeft namelijk een range van 380 km. Met dit project wil STORM het imago van duurzaam vervoer over de hele wereld verbeteren.

STORM Wave De eerste elektrische toermotor ter wereld
Bron foto: Storm Eindhoven

De STORM Wave

Wat de STORM WAVE zo uniek maakt, is dat de motorfiets meer dan 500 km per dag kan rijden. Het studententeam heeft een batterypack ontwikkeld dat bestaat uit 24 losse cartridges. Onderweg kunnen deze cartridges in minder dan zeven minuten worden verwisseld, zodat je gemakkelijk een nog langere afstand dan de range van 380 kilometer kan afleggen. Ook kun je er voor kiezen om met minder dan 24 cartridges te rijden, zodat de motor lichter is. Dit is handig bij het afleggen van moeilijkere routes, bijvoorbeeld door de bergen. De STORM Wave kan een maximum snelheid van 160 km per uur bereiken en weegt, met alle batterypacks in de motor, 340 kilo.

 

STORM World Tour

Over een maand, op 14 augustus, vertrekt het team van STORM op hun STORM World Tour. In 80 dagen zullen zij met hun twee motorfietsen de wereld rond gaan. Een tour van 26.000 kilometer. De start van de tour is in Eindhoven. Vanuit Eindhoven rijden ze naar Istanbul, vanuit daar door Iran, Kazakhstan naar China. Vanaf China gaan ze verder met het vliegtuig naar de Verenigde Staten en rijden ze door de Verenigde Staten van West naar Oost via Seattle, San Francisco, Austin, Colombus en New York. Met het vliegtuig weer terug naar Europa en de laatste etappe is van Parijs terug naar Eindhoven. Tijdens de laatste etappe gaat STORM een recordpoging proberen neer te zetten door met zoveel mogelijk elektrische voertuigen achter elkaar terug naar Eindhoven te rijden.

Onderweg zal STORM gebruik maken van het bestaande elektriciteitsnetwerk. Ze zullen de STORM WAVE ’s nachts opladen bij mensen thuis, bij bedrijven, organisaties en universiteiten. Daarnaast organiseren ze op verschillende plekken evenementen. Zo gaan ze 21 universiteiten bezoeken om studenten te inspireren met hun verhaal over duurzaam vervoer, ook zullen ze scholen bezoeken om jongere kinderen te leren over de technologie van elektrisch vervoer. Tenslotte gaat STORM ook bedrijven bezoeken en handelsmissies organiseren. Dit alles om zoveel mogelijk bekendheid te creëren voor de STORM WAVE en duurzaam vervoer.

Op zondag 14 augustus zal de STORM World Tour beginnen met een evenement op het 18 Septemberplein in Eindhoven. De ambassadeurs van STORM, Jan Peter Balkenende en Rick Nieman, zullen de klok starten, waarna de studenten van STORM beginnen aan hun World Tour. 

Je kunt de STORM World Tour tot in detail volgen via het dashboard dat STORM ontwikkeld heeft. Van de precieze locatie van de motorfiets tot de laatste belevenissen. Kijk ook op de Facebookpagina en website om op de hoogte te blijven.

STORM Wave De eerste elektrische toermotor ter wereld
Bron foto: Storm Eindhoven

Leave a Response