Gadgets

GoPro Spherical – de virtual reality camera

Gopro Spherical - UrStyle.nl

GoPro staat bekend om haar actie-camera’s en nu ontwikkeld het bedrijf ook een virtual reality camera, dit wordt gedaan samen met de Franse software ontwikkelaar ‘Kolor’. Dit bedrijf is gespecialiseerd om foto’s en video’s om te zetten tot een meeslepende virtual-reality beleving. Door meerdere GoPro camera’s samen te brengen heeft de GoPro Spherical een 360 graden zicht.

 

GoPro-spherical-camera-mount

 

Om de camera te demonstreren heeft GoPro een video gelanceerd, genaamd: ‘Land, Air and Sea’. In eerste instantie lijkt het op een ordinaire YouTube film, uiteraard klopt dat niet. Door een navigatie linksboven is het mogelijk om de video te sturen en zo de video te bekijken vanuit verschillende perspectieven. Deze video geeft wellicht een vooruitzicht van de toekomstige actie-camera’s. Bekijk deze video hieronder.

 

 

Hieronder een aantal specificaties.

  • Het totaal gewicht met camera’s: 520 gr.
  • Het gewicht zonder camera’s: 80 gr.
  • Formaat: 13x12x13cm.
  • GoPro oor montage systeem.
  • Bevat 6 GoPro Hero3/Hero3+ camera’s (in de kleuren: wit, zilver en zwart)

De GoPro Spherical bevat een camera systeem wat gebruikt kan worden voor het maken van opnamen die later in virtual reality kunnen worden omgezet. Zo streeft GoPro ernaar om virtual reality toepassingen toegankelijker te maken voor consumenten, zowel op het gebied van omvang als prijsniveau.

De markt van virtual reality camera’s kent al diverse varianten en veel van hoog kwaliteit. Hetgeen wat GoPro Spherical onderscheid is dat GoPro van oorsprong actie camera’s ontwikkeld. Alle andere virtual reality camera’s zijn niet bestendig voor extreem sporten. Dit maak de virtual reality camera van GoPro toch wel uniek en zeker ook onderscheidend. Dit zal dan voor velen ook de ideale actie camera worden. De verwachting bestaat wel dat na het ontwikkelen van de Spherical door GoPro ook andere grote spelers een soortgelijke camera zal ontwikkelen. Dat zorgt toch écht wel voor kriebels in de buik.

Leave a Response