Gadgets

Playbar als aanvulling van de TV

De televisies worden steeds dunner, dat ziet er fraai uit. Uiteraard hebben alle voordelen ook zo zijn nadelen en in dit geval is dat de ruimte voor luidsprekers steeds. Voor degene die alsnog goed geluid willen, moeten investeren in een additioneel geluidssysteem. Er zijn diverse geluidssystemen aanschaffen om het geluid probleem in huis op te lossen.

Sonos kennen we van zijn uitstekende multiroom audio-oplossingen, die te gebruiken zijn als een los muzieksysteem of als uitbreiding voor een eigen geluidsset. Sonos heeft unieke mogelijkheden voor diegene die nog geen gebruik maken voor een geluidssysteem voor in de woonkamer. De autofabrikant introduceert de Playbar, de Playbar is een soundbar die een 3.0-systeem vormt. Hiervoor zijn maar liefst negen luidsprekers ingebouwd.

Playbar - Urstyle.nl

De installatie
De Playbar is erg simpel te installeren. Het apparaat heeft maar één geluidsingang die is bedoeld om aan te sluiten op de S/PDIF-uitgang van de televisie. Een televisie met alleen tulpuitgangen zijn niet aan te sluiten. Vervolgens is het de bedoeling om middels HDMI een blu-ray-speler, mediastreamer of spelcomputer te koppelen. De Playbar is te monteren aan de muur met een optionele muurbevesitingsbeugel of simpelweg voor de televisie neerleggen is ook een optie.

Het geluid
Om het volume aan te passen tijdens het televisiekijken dient de infrarood-afstandsbediening van de televisie gebruikt te worden. De afstandsbediening is simpel te koppelen gedurende de  installatieprocedure. Sonos raadt het aan om de volumebediening van de televisie volledig uit te schakelen.

De vele speakers zorgen ervoor dat de geluidskwaliteit van de Playbar meer dan in orde is. Voor het luisteren van muziek en voor het kijken van bijvoorbeeld een film. Het geluidsveld is breder dan de Playbar zelf en dat is prettig.

De conclusie
De Sonos Playbar is als losse soundbar zeker geslaagd. De geluidskwaliteit is uitstekend en het ontwerp is onopvallend mooi. De prijs is best pittig voor de Playbar, maar dat levert ook wat. Er zijn goedkopere varianten aanwezig, maar andere soundbars hebben uiteraard niet de unieke Sonos-mogelijkheden ingebouwd, waar de echte geluid liefhebber zo enthousiast van wordt.

 

Hieronder een opsomming van enkele belangrijke data:

  • Aansluitingen: Optische S/PDIF-ingang, 2x 10/100 Mbit/s netwerkaansluitingen
  • Afmetingen: 90 x 14 x 9 cm
  • Gewicht: 5,4 kg

Leave a Response