Gadgets

Smart Home met Amazon Echo

Amazon Echo en Amazon Echo

De trend ‘Smart Home’ heerst steeds meer en de mannen onder ons zullen dat wel herkennen. Een digitale assistent in huis past daar natuurlijk helemaal bij. Eerder hebben we Google Home een onder de loep genomen, ook heeft Amazon een digitale assistent genaamd Echo. Amazon Echo is in Nederland nog niet verkrijgbaar, maar al wel in andere landen in Europa.

Amazon Echo

De Amazon Echo verbindt met de Alexa voice dienst, waarmee met een stem de hands-free speaker te bedienen is. Zo is het mogelijk om met uw stem de Amazon Echo muziek te laten spelen, informatie te verstrekken, nieuws en het weerbericht te laten opzoeken. Echo is voorzien van zeven microfoons, waardoor het in huis vanuit alle hoeken goed te horen is, zelfs terwijl de muziek speelt. Ook is het een zeer nauwkeurig afgestemde luidspreker die elke ruimte vult met meeslepend geluid. Als u de Echo wilt gebruiken is het voldoende om ‘Alexa’ te roepen en de Echo reageert onmiddellijk. Bij het gebruik van meerdere Amazon Echo of Echo Dot is het mogelijk om een andere naam in te stellen voor elk apparaat.

Steeds Slimmer

Alexa het brein achter Amazon Echo is gebouwd in de cloud, waardoor het steeds slimmer wordt. Hoe vaker Echo gebruikt wordt, hoe meer zich aanpast aan de spraakpatronen van de gebruiker en persoonlijke voorkeuren. De Echo is altijd aangesloten, waardoor continue automatische updates geleverd wordt. Zodra er nieuwe toevoegingen zijn in de Echo is jou persoonlijke Echo altijd up-to-date. In de Alexa app is het mogelijk om nieuwe vaardigheden te ontdekken en te activeren. Denk hierbij aan vaardigheden zoals: het bestellen van pizza’s van Domino’s, het aanvragen van een rit van Uber, het openen van uw garage met Garageio of het opvragen van aanvangstijden voor de film. Zo wordt de Amazon Echo continue voorzien van nieuwe vaardigheden. In de Verenigde Staten is de Amazon Echo te koop voor $ 179,99.

Echo Dot

Ook is er een kleinere versie van de Echo, namelijk de Echo Dot. Amazon ziet zich voor dat gebruikers meerdere Echo Dots in huis halen, zodat deze met elkaar en met de Echo samen kunnen werken om altijd antwoord te geven op vragen. Doordat het de bedoeling is om meerdere Amazon Dots in huis te halen worden deze ook verkocht in een sixpack of een pakket van twaalf exemplaren. Ook is de Echo Dot nog niet in Nederland te koop, maar al wel in de Duitsland voor € 69,99.

Leave a Response