Lifestyle

Prynt – Verander je smartphone in een instant camera

Prynt

De Prynt is een gadget waarmee je je telefoon verandert in een polaroid camera en direct vanaf je telefoon foto’s kunt printen!

 

Pluspunten

  • Direct printen vanaf je telefoon
  • Je kunt de foto’s van tevoren bewerken en tekst of tekeningen toevoegen
  • De Prynt en app werken zonder wifi of internet
  • Oplaadbare batterij (kost geen batterij voor je telefoon)

Minpunten

 • Het kost even tijd om de werking van de gadget te begrijpen
 • De gadget is vrij groot en het kost moeite om je telefoon er goed in te krijgen
 • De Prynt is redelijk prijzig (€ 149,99)
 • Het fotopapier is duur (€ 6,50 voor 10 velletjes)

Prijzen

 • Prynt + 10 velletjes fotopapier + 1 adapter – € 149,99
 • Extra adapter –  € 19,99
 • 10 velletjes ZINK fotopapier – € 6,50
 • 50 velletjes ZINK fotopapier –  € 32,50

Wat is de Prynt

De Prynt is een telefoonhoes waar je je telefoon inschuift. Hiermee verander je de telefoon in een instant-camera. Met de bijbehorende app maak je een foto die daarna direct kan worden afgedrukt. Deze app werkt zonder internet of wifi en je kunt dus overal je foto’s printen. Voordat je de foto print, kun je hem eerst nog bewerken en er filters, frames en tekst op aanbrengen. Binnen 30 seconden wordt je foto uitgeprint!

De Prynt drukt je foto af op ZINK fotopapier. Dit papier wordt op een speciale manier verhit, waardoor de foto op het papier wordt gedrukt. Hier komt dus geen print cartridge aan te pas. Je koopt het ZINK papier voor € 6,50 per 10 velletjes. Bij aankoop van de Prynt krijg je de eerste 10 velletjes er gratis bij.

De fotokwaliteit is goed, maar niet geweldig. Soms vallen de foto’s wat donkerder of blauwer uit en vertonen ze strepen, net zoals een echte polaroid foto. Dit heeft ook wel weer zijn charme vind ik. Het fotopapier heeft een zelfklevende achterkant, zodat je de foto meteen ergens op kunt plakken als je dat wil.

Als je de Prynt koopt, kun je er een adapter bij kiezen. Met de adapter verbind je je telefoon met de Prynt. Er zijn adapters beschikbaar voor de iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s/iPhone 5, Samsung Galaxy S5 en Samsung Galaxy S4. Er wordt gewerkt aan adapters voor meerdere modellen telefoons. Je krijgt een adapter naar keuze gratis bij aankoop. Als je de Prynt wilt delen met iemand met een andere telefoon, kun je er een losse adapter bijkopen voor € 19,99.

De prijs van de Prynt is aan de hoge kant in vergelijking met andere instant-camera’s. Zo koop je bijvoorbeeld al een Polaroid Snap voor € 139 euro en een Instax Mini voor € 65 euro. Echter wordt bij deze camera’s de foto die je maakt direct uitgeprint, terwijl je bij de Prynt nog de kans hebt om je foto te verwijderen of te bewerken.

Prynt 3

Tof detail

Elke keer bij het maken van een foto maakt de app er een video omheen van 5 seconden. Als je de foto die je gemaakt hebt later ‘scant’ met de Print app komt de foto tot leven en zie je de video op je scherm. Een soort Harry Potter effect!

Conclusie

Een leuke gadget voor polaroid en instant-camera fanaten, maar je moet het er wel voor over hebben om er € 150 euro voor te betalen en er elke keer los fotopapier bij te kopen.

Je bestelt de Prynt op hun eigen website van of op de website van Kickit.

Leave a Response