Gadgets

Project Ara: de modulaire smartphone van Google

Google-Project-Ara

Onder codenaam ‘Project Ara’ komt Google met een modulaire telefoon op de markt. De telefoon, die in elkaar is te zetten als Lego steentjes, zal een pilot ondergaan in Puerto Rico in 2015. Er is gekozen voor Puerto Rico omdat maar liefst 75% van de bevolking het internet bezoekt via een telefoon.

Met de modulaire telefoon kun je straks zelf je smartphone samenstellen en customizen. Google geeft aan dat er 20 tot 30 modules beschikbaar komen voor Project Ara. Het basisframe van de telefoon zal ‘slechts’ 50 dollar kosten, waarnaar je zelf geheugen, camera’s, processors, etc. kunt bijkopen. Uiteraard kun je dus ook snel je telefoon upgraden als deze langzaam begint te worden en zodoende hoef je niet meer in rij te staan voor de allerlaatste smartphones! Je koopt straks gewoon online een nieuwe module en je bent weer helemaal bij met de laatste technologieen.

Wanneer komt Project Ara naar Nederland?

Houd Your Digital Life in de gaten voor het laatste nieuws rondom Project Ara. Wij zullen alle nieuwe bevindingen in dit blog bijwerken en zodoende ook vermelden wanneer de telefoon in Nederland verkrijgbaar is.

Leave a Response