Lifestyle

Pokémon Go

Pokémon wie kent het niet? De sensatie van eind jaren negentig blijft met nieuwe ontwikkelingen voortdurend high-topic. In de loop der jaren zijn er diverse generaties uitgekomen, waarin er onder andere per generatie nieuwe Pokémon bij komen. Voor degene die het nog niet wisten is Pokémon een afkorting van pocket monsters, wat de bedoeling van het fenomeen goed benadrukt. Pokémon Go is de laatste ontwikkeling waarbij het mogelijk is om met een iPhone of Android smartphone Pokémon te vangen.

Wat is Pokémon Go?

Met Pokémon Go zal de gebruiker een geheel nieuw wereld van Pokémon ontdekken. Het spel maakt door het gebruik van de gps-functie mogelijk om ‘’real-life’’ Pokémon te vangen. Dit in je eigen omgeving. Het is de bedoeling om met je smartphone te lopen en op het moment dat je een Pokémon tegenkomt trilt je telefoon om te waarschuwen dat er een Pokémon in de buurt is. Nadat je een Pokémon treft kan je doormiddel van de touch-screen de Pokémon vangen door een Poké bal te gooien. Ook zijn er zogenaamde Pokéstops, dit zijn interessante plaatsen, zoals kunstmonumenten of andere publiekstrekkers. Hier kan je Poké ballen of andere items verzamelen.

Bekijk onderstaande video voor de trailer van Pokémon Go.

Stel je trainer samen en vang Pokémon

De eerste keer is het de bedoeling om je eigen Pokémon trainer samen te stellen. De door jou samengestelde trainer verschijnt dan in jou virtuele Pokémon wereld. Gedurende het spel is het mogelijk om te groeien als trainer. Hoe hoger de level van de trainer is, hoe meer sterkere Pokémon er tevoorschijn komen. Zo kan je als Pokémon trainer alle 150 Pokémon uit de allereerste generatie vangen. Slechts vangen zal niet genoeg zijn om tot dit aantal te komen. Ook zal je de welbekende Pokémon evoluties moeten realiseren. Ook kan je Pokémon eieren treffen bij een Pokéstop, die na het afleggen van een bepaalde afstand uitkomen. Dit zouden Pokémon kunnen zijn die je normaliter niet zal treffen.

Gratis speelbaar

Pokémon Go is gratis te downloaden (binnenkort ook in Nederland) in de App Store en Google Play. Om de Pokémon beleving nog meer uit te breiden is het mogelijk om in app aankopen te verrichten. Zo kunnen gebruikers Pokécoins (de valuta in Pokémon Go) kopen. De Pokécoins kunnen besteed worden om power-ups, extra items en overige uitbreidingen te kopen.

Pokémon Go plus

Een draagbaar apparaat waarbij Pokémon Go gebruikers het spel kunnen spelen zonder hun telefoon te gebruiken. Het apparaat maakt middels Bluetooth verbinding met je toestel. De gebruiker wordt op de hoogte gesteld middels een ledlichtje en de tril functie. Daarnaast kunnen de gebruikers simpele acties uit voeren door het knopje te gebruiken op het apparaat. Het apparaat kan eenvoudig in de vorm van een armband gedragen worden. Pokémon Go Plus is nog niet verkrijgbaar, maar wel te reserveren.

pokemon-go-plus-device (1) plus2

Leave a Response