Gadgets

Pilot van Waverly Labs vertaalt vreemde talen in real-time

Pilot Waverly Labs

Nu mensen steeds vaker reizen en naar het buitenland gaan, komen we steeds vaker in aanraking met vreemde talen en de taalbarrières die dat met zich meebrengt. Velen van ons zullen weleens gedacht hebben ‘bestond er nou maar een apparaatje waarmee je in real time kon vertalen van de ene taal naar de andere’. Dit was ook de gedachte van de bedenker van de Pilot en in plaats van het alleen maar te denken, heeft hij daadwerkelijk zo’n apparaatje ontwikkeld!

Hoe werkt de Pilot

De Pilot van Waverly Labs is een set van twee oortjes met een vertaler en spraakherkenning erin. Als je in je eigen taal spreekt, hoort de drager van het tweede oortje in zijn oor wat jij zegt in zijn of haar moedertaal. Zo kun je allebei je eigen taal blijven spreken, maar wel met elkaar communiceren! De Pilot komt met een app waarop je de talen kunt aangeven waarnaar je wilt vertalen en deze worden via de app geupload naar het oortje. De microfoon in het oortje zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden worden uitgefilterd. De gesproken tekst wordt door de smartphone app gehaald en vertaald en daarna wordt de vertaalde tekst doorgestuurd naar het andere oortje. Dit gaat heel snel zodat de conversatie tussen de twee personen niet wordt verstoord.

Waverly Labs geeft aan dat de vertaling nooit geheel foutloos kan zijn, omdat het een machine vertaling is, maar dat ze er continue aan werken om de vertalingen te verbeteren en dat hoe meer mensen de Pilot gebruiken, hoe beter de vertalingen zullen worden.

Beschikbaarheid en prijs van de Pilot

Er wordt op dit moment geld opgehaald voor het project via fundraising website Indigogo en dat gaat heel goed. Inmiddels heeft Waverly Labs haar doel van 75.000 dollar al ver overschreden en staat de teller op meer dan 2.000.000 dollar. De introductie van de Pilot wordt in mei 2017 verwacht voor de talen Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Portugees. Daarna willen ze het talenpakket gaan uitbreiden met Germaanse, Slavische, Arabische, Aziatische en Afrikaanse talen. Op dit moment kun je de Pilot al pre-orderen voor 199 dollar. Voor die prijs krijg je twee oortjes, de smartphone app en een oplader. Als je een pre-order doet via Indigogo zul je ook de taalpakketten die later beschikbaar komen gratis krijgen.

 

Pilot Waverly Labs

Leave a Response