Gadgets

Wat is Philips Hue? – Review: Philips Hue E27 Connected Bulb Starterskit

Philips Hue Starterspakket - UrStyle.nl

Introductie – Wat is Philips Hue?

Meet Hue – zo introduceert Philips zich met hun ‘internet of things’-systeem Hue. Een persoonlijke benadering, waarin gemak voorop staat. Het betreft hier een starterskit bestaande uit een basisstation en drie lampen. Het Hue systeem kun je via een mobiel apparaat of via de speciale Hue website aansturen. Het unieke van het systeem zit hem echter in de koppelingen die mogelijk zijn. Wil je je lampen laten kleuren aan de hand van de album cover van je muziek op Spotify? – Dat kan!
Wil je de ervaring met je TV in combinatie met je Ambilight uitbreiden door je hele woonkamer – Dat kan! De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Philips Hue E27 Connected Bulb Starterskit

Hoe installeer je dan de Philips Hue E27 starterkit?

Het pakket bestaat uit drie lampen en een basisstation. De installatieomgeving van de Hue leid je probleemloos door de set-up. Je dient dan wel over een wifi netwerk te beschikken, aangezien alles draadloos via internet wordt aangestuurd. Zodra je de starterskit geïnstalleerd hebt, kan je er tot maximum van 50 lampen aan toevoegen. Schroef ze in de gewenste armaturen zoals de eerste lampen en identificeer de nieuwe lampen met de app. Op dezelfde manier vind je bridge ook Lightstrips, Living Colors Bloom en Iris, allemaal producten uit het eco systeem van Hue. Er zijn speciale apps voor Android en iOs, om het geheel zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Het veelzijdige systeem van Philips Hue

Door middel van de Philips Hue API (op basis van het ZigBee Light Link protocol) is het mogelijk om de lampen met andere systemen samen te laten werken. Enkele van deze implementaties zijn:

  • SmartThings app & Hub
  • Apple’s HomeKit
  • Nest Learning Thermostat
  • Philips Ambilight
  • Eneco Toon

Philips Hue – de bediening

Bediening via de verschillende apps is eenvoudig te realiseren. Heb je eenmaal de lampen geïnstalleerd, dan kun je met het starterkit aan de slag. Er zijn in totaal zes basisschermen. Naast het opstartscherm zijn er twee schermen waar je de voorgedefinieerde kleurenschema’s kunt bekijken. Er is een configuratiescherm, daarnaast een scherm waar je de individuele lampen van intensiteit kunt veranderen. Als laatste is er een scherm waar je per lamp een kleur kunt instellen. Verwacht niet dat de applicatie altijd even snel reageert. Vooral het aanpassen van kleuren reageert soms zeer traag. Ook blijft de balk waarmee de felheid van de lamp in is te stellen soms hangen.

De apps van de Hue zijn geschikt voor?

Een totaaloverzicht van alle mobiele OS’en apparaten waar Philips Hue compatibel mee is:

Apple App Store

iOS 7.0+ voor de iPhone 4, 4S, 5, 5S, 6, 6 Plus, de iPad 2, 3 en 4, iPad Air 1, 2, iPad Mini 1, 2, 3 en de 5e generatie iPod touch.

Google Play Store

Daarnaast is de Hue ook getest voor Android 2.3+ voor o.a de Galaxy S2, S3, S4, S5, Google Nexus 5, Motorola Nexus 6, Google Nexus 7, Note, Note 2, Note 3, Note 4, OnePlus One, HTC One’s en Sony Xperia Z3.

Zoals je kunt zien is dit een flinke lijst van geschikte apparaten, alleen voor iOs en Android. Dat laat de populariteit van Philips Hue dan ook simpel verklaren. Het is tenslotte een gebruiksvriendelijke oplossing, dat dient als extensie van al je reeds aanwezige apparaten in huis die connected kunnen zijn. Heb je een Kindle of een Windows Phone, ook jullie worden niet vergeten:
Amazon – Kindle
Windows Phone

Wat zijn de verschillende beschikbare Hue producten?

Philips HUE lampen

Er zijn zowel normale “gloeilampen” beschikbaar als spotjes. Zo kun je gebruik blijven maken van je huidige armaturen en maak je ze net iets slimmer.

Philips Friends of HUE

Noem het de accessoires van Philips Hue. Het zijn stand alone producten, die gebruik kunnen maken van dezelfde bridge als de Hue lampen.

Philips HUE Beyond

Op zoek naar bijpassende tafelverlichting , hanglampen of plafondverlichting? De Philips Hue Beyond lijn voorziet in je wensen.

Philips HUE Phoenix

Wil je warm of koud wit licht? Deze lampen zorgen voor helder licht en zijn ook nog dimbaar. Extra energiezuinig, doordat de lampen voorzien zijn van LED. Alle Philips HUE Phoenix producten hebben een 3D structuur. Hierdoor wordt een subtiel en sprankelend effect gecreëerd.

Philips HUE Go

Heb je je licht altijd bij de hand? Dat kan met de Philips HUE Go. Deze veelzijdige lamp plaatst je waar dan ook. Zo heb je de Philips Hue ervaring altijd in de buurt.

Gratis Philips Hue? Doe mee aan onze winactie

Binnenkort zullen we onze Philips Hue winactie aankondigen! Voor niets gaat de Hue aan, we verwachten wel dat je er iets voor doet!

1 reactie

  1. Goed artikel! Ik heb zelf de Philips Hue (3 lampen) en gebruik ze regelmatig. Echter, het ‘nieuwe’ gaat er wel snel vanaf en je blijft over met 1 kleur/intensiteit licht dat je dagelijks gebruikt. Althans, ik.

Leave a Response