Gadgets

Parrot Zik 3 – Draadloze Koptelefoon [Review]

Parrot ZIK 3

Van Parrot ontvingen wij de Parrot Zik 3 om te testen. Een futuristisch-ogende draadloze bluetooth koptelefoon. De Zik 3 is ontworpen door designer Philippe Stark. Je hebt de kopdtelefoon in basic kleuren, zoals zwart, bruin en wit leer, maar ook wat opvallendere designs zoals rood of groen leer met een slangeleer-achtige print. Je zult dus zeker opvallen met deze koptelefoon op je hoofd!

Unpacking Parrot Zik 3

De Parrot Zik 3 komt in een doorzichtige doos met daarop alle basic informatie die je wilt weten over de koptelefoon. Daarnaast zit er een micro USB oplaadkabel, een audiokabel, een opberghoes en een gebruikershandleiding bij de koptelefoon.

Gebruikerservaringen Parrot Zik 3

De Parrot Zik 3 is makkelijk in het gebruik. Bij het eerste gebruik moet je eerst de batterij van de koptelefoon geheel opladen, daarna kun je de koptelefoon aanzetten. Verbinding maken met je telefoon (of een andere device) gaat heel makkelijk via bluetooth. In de instellingen van je telefoon maak je verbinding met de koptelefoon en dan kun je meteen muziek luisteren.

Bediening

Het gebruik van de hoofdtelefoon is heel intuïtief. Door een keer op de buitenkant van de rechteroorschelp te tikken kun je een nummer pauzeren of spelen en ook een inkomende oproep via je telefoon beantwoorden. Door omhoog en naar beneden te vegen op de oorschelp kun je het volume verhogen en verlagen en door van links naar rechts te vegen of andersom, kun je een nummer vooruit en terug springen. Als je de koptelefoon van je hoofd afhaalt, herkent hij dit automatisch en word je nummer stopgezet.

Ook de noise-cancelling functie is heerlijk. Je hoort een stuk minder van je omgeving als je de koptelefoon aan zet en het fijne aan de Parrot Zik 3 is dat je de intensiteit van de noise-cancelling kan aanpassen. Er zit bijvoorbeeld een street mode op, waarbij je de belangrijke geluiden in het verkeer nog wel meekrijgt. In de Parrot Zik app kun je verschillende niveaus instellen.

Daarnaast kun je de klank nog verder aanpassen. In de app kun je het ruimtelijk gevoel van de muziek aanpassen van een concertzaal tot een stille kamer. Ook kun je de positie van de twee speakers in de ruimte aanpassen door ze dichter naar elkaar toe en verder van elkaar af kunt bewegen. Je hoort het verschil meteen!

Tenslotte, kun je ook nog spelen met de equalizer. Het vergt een beetje oefening om de muziek om deze manier goed in te stellen, maar het is wel een leuke manier van met het geluid spelen.

Opladen en batterijduur

Het is jammer dat je de draadloze oplader er nog los bij moet kopen voor €44,95. Standaard wordt er enkel een micro USB oplaadkabel meegeleverd, waarmee je de koptelefoon aan de computer kunt opladen. Natuurlijk is dit ook voldoende, maar de draadloze oplader is wel een leuke extra. Daarnaast is de koptelefoon ook wel prijzig, namelijk €299. In vergelijking met andere gelijksoortige koptelefoons is dit echter een gemiddelde prijs.

Het enige minpuntje aan de koptelefoon vinden wij de batterijduur van 8 uur. Je kunt dit verlengen naar 18 uur door de koptelefoon in vliegtuigmodus te zetten, maar dit is nog wel een verbeterpuntje voor de Parrot Zik 3 vinden wij.

Parrot ZIK 3

Specificaties

  • Levensduur batterij: ongeveer 8 uur (18 uur als je de koptelefoon in vliegtuigmodus zet)
  • Draadloos opladen (de draadloze oplader moet je er wel los bij kopen)
  • Draadloos luisteren via bluetooth
  • Communiceer via de Parrot Zik app
  • Noise cancelling door middel van 6 microfoons
  • Gewicht: 275 gram
  • Prijs: €299

Conclusie

Wij zijn ontzettend enthousiast over de Parrot Zik 3. Het geluid van de koptelefoon is goed, de draadloze verbinding is naadloos en hij is makkelijk te bedienen. We zien nu zeker de waarde van een goede koptelefoon als deze! Je koopt de Parrot Zik 3 onder andere bij bol.com

 

Leave a Response