Gadgets

Één Parrot minidrone met twee bijzondere toevoegingen [Review]

Eerder heeft UrStyle al drie minidrones van Parrot mogen reviewen. Die blog kun je hier lezen.

Parrot heeft onlangs een nieuwe minidrone uitgebracht, namelijk de Parrot MAMBO. Met deze minidrone kun je speciale missies uitvoeren met de kanon en grijper die je erbij krijgt. Het kanon en de grijper als extra toevoeging maken de vliegervaring met de minidrone nog gaver.

Gebruikservaring

Bij het uitpakken van de doos tref je één Parrot Mambo, één kanon, 50 kanonskogels, één grijper, één USB kabel en één quick-start guide aan. Nadat je de accessoires aan de drone geklikt hebt, is de Parrot Minidrone klaar om te vliegen. Qua gebruik en besturing verschilt er weinig van de eerder geteste minidrones. Door middel van Bluetooth is het mogelijk om verbinding te maken met de Mambo. Als de Minidrone aanstaat en de Bluetooth op je smartphone ingeschakeld is, maakt de app die je gebruikt om de minidrone te besturen direct verbinding met de drone. Dit kost geen enkele moeite. De interface van de app is zeer gebruiksvriendelijk waardoor de besturing van Parrot Mambo heel eenvoudig is. Mocht het niet lukken? Kan je de quick-start guide raadplegen en eventueel zijn er ook tutorials te vinden op het internet. De batterijduur van circa 10 minuten is een tegenvaller, maar de keerzijde daarvan is wel dat de minidrone snel weer opgeladen is. Laten we hieronder de eigenaardige toevoegingen die deze minidrone onderscheid van de rest is onder de loep nemen.

Het Kanon

Parrot minidrone Mambo met Kanon

Met het kanon is het mogelijk om groene kanonskogels te vuren. Voor alle ouders onder ons, ook uw kinderen kunnen gerust spelen met het kanon, want de vuurkracht is minimaal. Het is een leuke toevoeging om mee spelen, maar voor een échte schietplezier wat beperkend. Het kanon kan geladen worden met zes kanonskogels.

De Grijper

In de uitgelichte afbeelding zie je een voorbeeld van wat voor leuke boodschappen je kan transporteren. De grijper kan objecten tot 4 gram optillen, in de lucht transporteren en plaatsen waar jij hem wilt hebben.

Specificaties

Afmeting: 180 x 180 mm (hoogte is afhankelijk van de accessoires)
Gewicht: 63 gram
Batterij: Lithium Polymeer
Werkingsduur batterij: tot 10 minuten
Beeld: VGA (640 x 480 px)
Opname: 15 beelden per seconde
Netwerk: bluetooth
Opslag: intern geheugen van 4 Gb
Snelle lading: 25 minuten (2,6 A lader, niet inbegrepen)
Standaard lading: tot 90 minuten (met micro-usb-kabel)

Je koopt de Parrot Mambo voor €119,00

Conclusie

Al met al is de Parrot Mambo minidrone een aanrader voor leuke vliegervaring. De toegevoegde accessoires het kanon en de grijper zijn leuke toevoegingen, wat het speelplezier met de drone leuker maakt.

Heb jij al eens een Parrot Mini Drone geprobeerd? 

Leave a Response