Gadgets

Panasonic Lumix GF7 camera voor selfies

panasonic lunix gf7

Sinds de smartphones zijn uitgerust met sterke camera’s, hebben compact camera’s het moeilijk gekregen en een volgende rol in genomen. Compact camera’s worden uitgerust met touchscreen’s , ingebouwde Wi-Fi en instagram achtige automatische filters. Panasonic voegt hier nog een interessante toepassing aan toe, door gebruikers de mogelijkheid te geven om eenvoudig selfies te maken.

De selfie mode van de GF7

De Lumix GF7 is het laatste model van Panasonic dat de beste combinatie van smartphone mogelijkheden en uitstekende beeldkwaliteit lijkt te zijn. De camera is uitgerust met een resolutie van 16 megapixel en een beweegbaar 3 inch touchscreen. Het schermpje kan 180 graden worden gedraaid, zodat je jezelf kunt zien bij het nemen van bijvoorbeeld een selfie. De ondersteunde  selfie mode wordt automatisch ingeschakeld, wanneer het scherm gekanteld wordt. ‘Face Shutter’ maakt automatisch een foto wanneer je met je hand zwaait en ‘buddy shutter’ doet dit wanneer je samen dichtbij elkaar staat. Met de Wi-Fi en NFC ingeschakeld en gekoppeld aan je smartphone, kan de camera herkennen wanneer je op het hoogte punt van een sprong bent en zo de perfecte ‘spring selfie’ maken.

Hoge filmkwaliteit

De GF7 filmt full-hd 1080p met maximaal 60 frames per seconden. De touchscreen kan worden gebruikt om de focus te verleggen, zoals je gewend bent bij je smartphone. Standaard komt de camera met een verwisselbaar 12-32mm/F3.5-5.6 objectief.

De Panasonic Lumix GF7 is te koop voor 399,- euro of voor 529,- euro inclusief kitlens.

Leave a Response