Lifestyle

Oxboard – is het een hoverboard of airboard?

De nieuwste rage, het is je misschien niet ontgaan, de hoverboard. Op de dag dat Marty McFly met zijn DeLorean de toekomst in reed (21 oktober 2015) is het meer dan ooit realiteit. Eerlijk gezegd, het is een tweewiel aangedreven board, maar dat klinkt dan toch een stuk minder. Wat wel cool is, het is een volledig Dutch design en Oxboard is een Nederlands technologiebedrijf.

Oxboard hoverboard Dutch Design

Noem het een Segway zonder stuur, maar dit is een door Nederlandse ingenieurs gemaakt product dat beter, leuker en bovenal goedkoper is dan een Segway. Dit vervoermiddel is makkelijk te besturen en uiteraard 100% elektrisch. Binnen een paar uur is het volledig opgeladen en klaar voor gebruik. Je kunt voor- en achteruit rijden, 360 graden om je as draaien en scherpe bochten maken. Met een bereik tussen de 15 en 20 kilometer kun je flinke afstanden afleggen. En dat met een maximumsnelheid van rond de 15 km/u.

Wat maakt dit nu digitaal? Het is een gecomputeriseerd board met wielen en vier gyroscopen realtime de balans corrigeren. Zo houdt de computer je dus altijd in balans, zonder direct gevaarlijk te worden. Uiteraard wel even oefenen, om het onder de knie te krijgen!

Voor een eerste indruk, zie deze video uit downtown Eindhoven!

Leave a Response