Gadgets

Opening Taiwan Excellence Showcase Amsterdam 2015

Op 23 juni 2015 was UrStyle aanwezig bij de opening van de Taiwan Excellence Showcase in Amsterdam. Tijdens dit event kunnen consumenten en ondernemers kennis maken met de laatste innovaties uit Taiwan. UrStyle heeft de nieuwste innovaties bekeken en doet in dit blog verslag van het event.

De Taiwan Excellence showcase

In aanloop naar de showcase worden door een internationale jury de meest innovatieve producten van Taiwan gekozen op basis van criteria als R&D, design, kwaliteit en marketing. Dit resulteerde in een totaal van 150 innovaties die te zien zijn tijdens de showcase, variërend van game laptops, smartwatches zoals de Asus Zenwatch en Olympische racefietsen. Het aanbod van merken bestaat voornamelijk uit onbekende spelers, echter springen Asus, Giant en Benq er tussen uit.

Opvallende innovaties

Alhoewel er maar liefst 150 innovaties te bezichtigen waren, konden de gadgets niet goed getest worden. Desondanks kregen wij de kans om even met de Asus Zenwatch te spelen en deze gadget viel toch wel tegen. De functies zijn moeilijk te bedienen en de smartphone waar wij mee getest hebben had geen vloeiende connectie. Echter dient gezegd te worden dat we de smartwatch niet fatsoenlijk hebben kunnen testen.Taiwan Excellence gadgets

Daarnaast viel de Qumi Q7 mini projector op door de hoge kwaliteit van de beelden. Met de mini projector kun je op elke gewenst moment snel een presentatie projecteren op de muur. Mocht je geheugen te kort komen dan kun je ook gerust bij de Taiwanese producenten aankloppen. De showcase liet namelijk veel innovaties zien op het gebied van memory zoals de Jetdrive Lite, een externe geheugenkaart voor Macbooks van 64GB. Uiteraard waren er ook ‘gekke’ innovaties te zien zoals Bluetooth sleutelbeveiliging, Smartphone Cooling cases, mini laser printers. Echter zien we de getoonde powerbanks en wifi extenders al veelvuldig op de markt en zodoende zijn wij erg benieuwd hoe deze innovaties de markten gaan bestormen in de komende jaren.

UrStyle heeft tijdens de showcase veel innovaties kunnen bewonderen, echter was het jammer dat de producten niet goed getest konden worden. Slechts enkele innovaties zullen de markt uiteindelijk veroveren en wij zullen de ontwikkelingen in ieder geval nauwlettend volgen.

Leave a Response