Gadgets

Oculus Rift Virtual Reality Bril

oculus-rift-DK2

De Oculus Rift is een virtual reality bril ontwikkeld door Oculus VR. In 2012 haalde dit bedrijf 2,4 miljoen dollar op via een succesvolle Kickstarter campagne. In maart 2014 werd het bedrijf door Facebook overgekocht voor 2 miljard dollar.

Wat is de Oculus Rift?

De Oculus Rift is een zogenaamde virtual reality bril welke bevestigd wordt op je hoofd. Aan de hand van bewegingen van het hoofd wordt het beeld in de bril bestuurd. Gebruikers voelen zich dus echt in een andere wereld, waarbij bewegingen levensecht geregistreerd worden.

Developer Kit 1

De eerste versie van de Oculus Rift werd bestempeld als ‘developer kit 1’ oftewel DK1. Deze eerste versie werd vrijgegeven naar aanleiding van de Kickstarter campagne, zodat ontwikkelaars konden starten met het ontwikkelen van games en het testen van het product. Sindsdien zijn er 4 updates geweest van de hardware.

Developer Kit 2

In maart 2014 werd de ‘developer kit ‘ oftwel DK2 gepresenteerd. Deze tweede versie had een verbeterde resolutie (960X1080 per oog) een Amoled display, hoofd positie tracking en een externe controle box. Deze development kit stelt iedereen in staat om te testen met VR.

Consumenten versie van de Oculus Rift

Naar verwachting komt er in 2015 een consumentenversie uit van de Oculus Rift. Deze versie zal alle features van DK2 bevatten inclusief geïntegreerde audio voor een intensieve ervaring.

Ervaringen Oculus Rift

Enkele honderden developer kits zijn wereldwijd verstuurd en zodoende zijn er online al veel verhalen en ervaringen te lezen rondom de Oculus Rift. Your Digital Life kwam onderstaande video tegen die je een goed gevoel geeft over de mogelijkheden en de beleving van virtual reality via de Oculus Rift.

Leave a Response