Gadgets

Nokia OZO virtual reality camera

nokia ozo camera

Is het een ufo, is het een vliegtuig, is het Superman? Nee, het is de nieuwste camera van Nokia!
Wat zeg je?! Een camera? Ja, nu Microsoft de telefoondivisie van Nokia heeft overgenomen is er weer ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen. Het zichtbare resultaat is de Nokia OZO, een camera gebouwd om virtual reality-ready video mee vast te leggen.

nokia ozo virtual reality camera

Eigenschappen Nokia OZO

Ook al oogt het zo, de Nokia Ozo is niet helemaal rond – het heeft namelijk een handvat aan de achterkant zodat je het vast kan houden of op een statief kunt bevestigen.
Met behulp van acht gesynchroniseerde global shutter beeldsensoren en acht geïntegreerde microfoons, schiet het stereoscopische 3D-video. Ja, dat is een hele mond vol en vrij technisch. Gelukkig levert Nokia software om de beelden real-time tebekijken. Zo is er geen noodzaak om beelden naderhand af te spelen, zodat je alvast kunt pre-monteren van het beeldmateriaal. Het kan zo maar eens de beste nieuwe vriend van je favoriete VR-bril worden.

Prijzen en levertijden Nokia OZO camera

Nokia haalt aan: “Virtually a reality, coming this fall”. Over specifieke levertijden en/of prijzen is op dit moment nog niets bekend.
Houd daarom de speciale Ozo-website van Nokia in de gaten voor meer nieuws!

3 reacties

Leave a Response