Gadgets

De originele Nintendo Game Boy

Nintendo Game Boy

De geschiedenis van de Nintendo Game Boy

Wie kent hem nog, de allereerste Nintendo Game Boy, inmiddels een iconische gadget! Hij werd ontwikkeld in Japan door Nintendo werknemer Gunpei Yokoi en is daar in 1989 op de markt gebracht. De Game Boy was een enorm succes. Binnen een paar maanden was de gehele voorraad van 300,000 stuks verkocht! Datzelfde jaar kwam de Nintendo Game Boy ook op de markt in Noord-Amerika waarbij er 40,000 stuks verkocht werden op de eerste verkoopdag. Een jaar later werd de Game Boy uitgebracht in Europa. Bij aankoop van de Game Boy kreeg je er het puzzel spel Tetris bij. Dit was de best verkochte game met zo’n 30 miljoen verkopen. Andere spellen waren Super Mario Land, Alleyway en Baseball.

In de jaren die volgden bracht Nintendo opvolgers van de originele Game Boy uit die steeds wat meer konden. Zo was de Game Boy Pocket een stuk lichter dan de originele Game Boy en had de Game Boy Color een kleurenscherm. De laatste in de Game Boy lijn was de Game Boy Micro, die in 2005 op de markt kwam. Het was de kleinste Game Boy die ontwikkeld werd met een scherm van een betere resolutie en achtergrond verlichting.

In 2006 stopte Nintendo met het produceren van de Game Boy Micro en hiermee eindigde in 2008 de verkoop van de Game Boy lijn. Deze werd opgevolgd door de Nintendo DS lijn. In totaal werden er wereldwijd 200 miljoen Game Boys verkocht.

 

 

Nintendo Game Boy

De specificaties van de Nintendo Game Boy

De originele Game Boy was lichtgrijs van kleur met een scherm dat vier kleuren grijs vertoonde. De Nintendo Game Boy had vier knoppen: ‘A’, ‘B’, ‘SELECT’ en ‘START’. Daarnaast zat er een volumeknop, een knop voor het contrast en een aan-uit knop op. De Game Boy werkte op 4 AA batterijen, je kon er een koptelefoon op aansluiten en zelfs twee game boys aan elkaar verbinden om samen te spelen.

De Nintendo Game Boy had een 8 KB RAM geheugen, dat kon worden uitgebreid tot 32 KB. Een 160 x 144 pixel display en een schermgrootte van 66 mm. Met 4 AA batterijen kon je zo’n 15-30 uur spelen op de Game Boy. De eerste Game Boy woog bijna 400 gram, de laatste Game Boy Micro slechts 80 gram. De Nintendo Game Boy kwam op de markt voor 89,95 dollar.

Inmiddels is ook de opvolger van de Game Boy lijn, de Nintendo DS lijn, niet meer te koop. De Nintendo DS werd opgevolgd door de Nintendo 3DS lijn. De nieuwste Nintendo 3DS XL koop je voor € 199,00 bij onder andere bol.com

1 reactie

Leave a Response