Lifestyle

Nest brengt 3e generatie thermostaat naar Nederland

Nest-3e-gernatie-thermostaat

Nest heeft vandaag de 3e generatie van de Nest thermostaat aangekondigd. In deze vernieuwde versie heeft de slimme thermostaat een groter scherm en is het apparaat zelf dunner ten opzichte van de voorgangers.

3e generatie Nest thermostaat

Net als de 1e en 2e generatie thermostaten zal deze versie op basis van het gedrag van de bewoners de temperatuur regelen. Volgens Nest zal deze versie nog preciezer kunnen inspelen op het gedrag van de bewoners aan de hand geavanceerde bewegingssensoren die onder andere detecteren of de bewoners thuis zijn.

Nest en OpenTherm

Veelgehoorde kritiek op de 1e en 2e generatie was het feit dat de Nest slechts alleen aan of uit kon. De 3e generatie ondersteund nu OpenTherm, het communicatieprotocol van cv’s. Met behulp van dit protocol kan de thermostaat efficiënter de temperatuur regelen in huis. Dit bespaart energie! P.s. wil je trouwens overstappen van energie leverancier? Kijk dan ook Energiedirect.nl

Naast OpenTherm ondersteunt deze nieuwe versie van de slimme thermostaat tevens de werking van boilers, welke automatisch wordt uitgeschakeld bij een lange periode van stilstand.

Leuke feature is daarnaast dat de thermostaat standaard de tijd toont en wanneer een gebruiker dichterbij komt, deze automatisch kleiner wordt en tevens overschakelt op het tonen van de temperatuur.

Nest Thermostaat kopen

Vanaf vandaag is de Nest Thermostaat te verkrijgen via de webshop van Nest voor €249,-.

1 reactie

Leave a Response