Gadgets

[Review] – Jawbone UP2 activity tracker met armband

Jawbone UP2 activity tracker

Naast de Jawbone UP Move en de UP3 heeft Jawbone nu ook de UP2 gelanceerd. De UP2 ligt qua prijs tussen de UP move (50 euro) en de UP3 (160  euro) in. De UP2 is verkrijgbaar in twee varianten: met een gewoon bandje voor 99 euro en met een rope bandje voor 120 euro.

De looks van de UP2

De UP2 is een elegante tracker met een mooi dun bandje, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het gewone bandje van de UP2 is one size fits all. Dit is voor de meeste mensen prima, maar kan een nadeel zijn als je hele dunne polsen hebt. Het bandje van de UP2 rope is in lengte verstelbaar en is daarom ook ideaal voor mensen met dunnere polsen. Persoonlijk vind ik het dunne bandje een heel groot voordeel aan de UP2. Andere activity trackers, zoals de Fitbit zijn een stuk breder en groter en dit kan het draagcomfort verminderen. Doordat de UP2 zo dun is merk je niet dat je het bandje om hebt.

 

De functionaliteiten van de UP2 fitness tracker

De UP2 werkt in combinatie met de app van Jawbone UP. Na het aankopen van de UP laad je hem op met de bijgesloten lader aan je computer. Daarna doe je het bandje om en download je de Jawbone UP app. Via de app heb je het bandje binnen een minuut geconfigureerd en kun je hem gebruiken.

De UP2 heeft geen display dus alle informatie die getrackt wordt, kun je bekijken via de app. In de app stel je je activiteits- en slaapdoelen in, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag en 8 uur slaap per nacht. Gedurende de dag kun je dan je voortgang bijhouden. Ook kun je inactiviteitsmeldingen en activiteitsmeldingen instellen. Zo kan je UP je een melding geven als je te lang stil zit, vlak voor je bedtijd zodat je je klaar kunt maken om te gaan slapen of als je een bepaald stappendoel hebt gehaald. De UP heeft ook een smartalarm. Je stelt hierbij een wekkertijd in met een marge van 10 tot 30 minuten. De UP wekt je dan op het moment dat je het lichtste slaapt. Hierdoor word je uitgeruster wakker. Al deze meldingen werken heel effectief door middel van een trilling van het bandje.

Jawbone UP2 activity tracker

De UP geeft een heel overzichtelijk beeld van je activiteiten. Je ziet hoeveel calorieën je al hebt verbrand, hoeveel je actief hebt verbrand en hoeveel in rust. Andere activiteiten dan lopen, zoals fietsen, hardlopen of gewichtheffen kun je handmatig invoeren als activiteit. De UP2 synchroniseert ook met andere apps waarmee je activiteiten trackt, bijvoorbeeld Strava, RunKeeper en Runtastic.

 

Jawbone UP2 activity tracker

 

Wat slaap betreft, kan je UP je dus wekken en houdt de tracker bij hoe lang je hebt geslapen, hoe lang het duurde voor je in slaap viel en hoe lang je in diepe en in lichte slaap was. In eerdere versies van de UP2 moest je je UP zelf in de slaapmodus zetten, maar sinds de nieuwste update doet hij dit automatisch. Ontzettend handig, want dan hoef je er niet meer aan te denken om de UP in slaapmodus te zetten als je gaat slapen.

 

Jawbone UP2 activity tracker

 

Tenslotte kun je met de UP ook bijhouden wat je eet. In de UP app zelf kun je je maaltijden bijhouden, ik doe dit zelf echter nooit, omdat de database met voedingsmiddelen verre van compleet is. Gelukkig synchroniseert de UP ook met andere apps waarmee je voeding kunt tracken die completer zijn zoals MyFitnessPal en LoseIt. Als je hier voedingsmiddelen invoert, geeft de UP een overzicht van het aantal calorieën dat je hebt gegeten en het aantal geschatte calorieën dat je die dag zult verbranden. Afhankelijk van je doelen geeft de app dan aan hoeveel calorieën je nog kunt eten. Ook beoordeeld UP de kwaliteit van je voeding en verdeeld dit onder onder andere vezels, vetten, koolhydraten, eiwitten en suiker.

 

Jawbone UP2 activity tracker

De specificaties van de UP2

  • Prijs: 99 euro voor de standaard variant, 119 euro voor het rope bandje
  • Kleuren: verkrijgbaar in de kleuren zwart, zilver, goud paars en blauw
  • Maat: one size fits all , het rope bandje is in lengte verstelbaar
  • Gewicht: 25 gram
  • Batterijduur: tot 10 dagen, in de praktijk is dit ongeveer 7 dagen
  • Oplaadtijd: ongeveer 60 minuten
  • Spatbestendig, maar kan niet onder water gebruikt worden
  • Bijbehorende app beschikbaar voor Android en Apple
  • Verbinding met je telefoon via bluetooth 

 

Jawbone UP2 activity tracker

Conclusie

De UP2 is een simpele elegante activity tracker die alles trackt wat je nodig hebt. Het bandje zit fijn en is bijna niet voelbaar tijdens het dragen. De app is makkelijk te synchroniseren met andere fitness apps en geeft de gegevens op een duidelijke en overzichtelijke manier weer. Het enige verschil in functionaliteiten met de duurdere UP3 is dat de UP2 geen hartslagmeter heeft.

Je kunt de originele Jawbone UP2 activity tracker en de Jawbone UP2 rope bestellen bij Bol.com.

Leave a Response