Gadgets

iRobot Create 2

iRobot Create 2 - UrStyle.nl

We kennen de iRobot van de robot stofzuigers en cleaners die zonder hulp je huis schoon houden. De populaire modellen Roomba, Scooba, Braava en Looj, stofzuigen, schrobben en dweilen alles volledig automatisch schoon. iRobot is nu met iets nieuws gekomen. De Create 2 is het geraamte van de “Roomba” stofzuiger en is voorzien van een USB-poort, waarmee je toegang krijgt tot de software van het apparaat. Je kunt vanaf nu dus zelf patronen en gewoontes programmeren en zelfs externe hardware toevoegen als camera’s en grijparmen, doordat het apparaat is uitgerust met een “drilling template”. De Create 2 is speciaal ontworpen voor studenten van technische opleidingen, docenten en ontwikkelaars die zich willen wagen aan robotprogrammering.

Gebruik van de Create 2

Om gemakkelijker aan de Create 2 te kunnen werken, krijg je van iRobot ook instructies en instructiemateriaal mee. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om hardware onderdelen te 3D printen en geeft iRobot aan waar je veilig gaten kunt boren om aanpassingen aan het frame te kunnen doen. Met de meegeleverde kabel kan je eenvoudig nieuw geprogrammeerde geluiden, bewegingen en andere opdrachten direct vanaf je computer in de robot programmeren.

iRobot Create 2 online prijs

De iRobot Create 2 is dus de basis die je nodig hebt om een echte robot te kunnen maken. Vanaf 200 dollar kan ook jij je robot programmeer skills op de proefstellen.

Leave a Response