Gadgets

De eerste generatie iPod Classic 1G

Ipod Classic 1G eerste generatie

De iPod is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. In 2001 werd de eerste iPod Classic geintroduceerd, inmiddels een iconische gadget. De iPod won al snel aan populariteit door zijn kleine formaat en de grote hoeveelheid muziek die je er op kwijt kon en al snel werd het dé eenvoudigste manier om onderweg muziek te luisteren. Nu gebruiken mensen ook steeds vaker hun telefoon om muziek op te luisteren, maar de iPod blijft een handig en licht device om je muziek onderweg met je mee te dragen.

De vormgeving en bediening van de iPod Classic:

De eerste generatie iPod was zo groot als een pakje sigaretten, had een opslagruimte van 5 GB en je kon er ongeveer 1000 nummers op kwijt. Een vrij grote hoeveelheid voor die tijd. De iPod had een witte voorkant en de zijkanten en achterkant waren van verchroomd metaal. Naast de verschillende kleuren en groottes waarin je de huidige generaties van de iPod kunt krijgen, is de vormgeving sinds de eerste generatie vrijwel hetzelfde gebleven.

Je bediende de iPod met het iconische scrolwiel, dat bij de huidige generaties van de iPod Shuffle nog steeds wordt gebruikt. Het scrolwiel gebruikte je om door de muziek te bladeren en met de vier toetsen Menu, Play/Pauze, Back en Forward kon je de iPod verder bedienen.

Ondanks de hoge introductieprijs van 400 dollar werd de iPod een groot succes. De makkelijke en snelle manier waarmee je met het scrolwiel door je muziek kon navigeren onderscheidde de iPod van haar concurrenten.

 

Ipod Classic 1G eerste generatie

 

De specificaties van de iPod Classic:

  • Gewicht: 80 gram
  • Opslagruimte: 5 GB
  • Introductieprijs: $ 400 / € 450
  • Batterijduur: 10 uur

Op dit moment wordt de iPod Classic niet meer geproduceerd. In 2014 is Apple na 13 jaar en 6 generaties gestopt met het maken van deze iPod. Ze verkopen nu nog de Ipod Touch, Ipod Nano en Ipod Shuffle

Leave a Response