Gadgets

Apple iPhone 7 – Nederland

iPhone 7 - Urstyle.nl

De iPhone 7 heb jij hem al? Vrijdag 16 september was de eerste dag dat de nieuwste smartphone van Apple de iPhone 7 officieel te koop was. Zoals altijd krijgt de nieuwste iPhone enorm veel aandacht. De Urstyle familie heeft de iPhone 7 nog niet kunnen testen. Hij is al besteld, maar nog niet binnen. Dus we zijn benieuwd naar jullie mening.

Wat is er nieuw aan de iPhone 7

Uiteraard behoudt Apple de karakteristieke eigenschappen van de iPhone, maar de ‘7’ heeft veel nieuwtjes die de smartphone onderscheiden van de rest. Denk aan aspecten zoals het design, de nieuwe home-knop, waterbestendigheid en de ontbrekende aux-aansluiting.

Het design

In eerste instantie lijkt de iPhone 7 veel op de iPhone 6 of 6s, maar er zijn best wat verschillen. De cameralens is groter geworden waardoor de camera meer opvalt. De donkerste iPhone van de 6 editie was de space-grijs variant bij de 7 is deze vervangen door 2 nieuwe kleuren. De iPhone 7 kent namelijk een matzwarte en glimmend gitzwarte variant. De gebruikelijke kleuren goud, zilver en rosé-goud zijn nog steeds van de partij. De antennestrepen van de iPhone 7 zijn nauwelijks te zien bij de donkere kleuren.

De nieuwe homeknop

Sinds de iPhone 3 heeft Apple een kenmerkende home-knop. Volgens Apple was de tijd rijp voor een nieuwe. De nieuwe button is niet meer in te drukken, waardoor het te vergelijken is met de Force Touch op de Macbooks.

Waterbestendigheid

Is het nou mogelijk om het zwembad in te duiken of onder douche te staan met je telefoon? De iPhone 7 heeft een officiële certificering met de IP67-norm. IP67-norm staat voor hoe stof en waterdicht de iPhone is, ‘6’ geeft aan hoe stofdicht de nieuwe iPhone is, dit is de hoogste waarde. De ‘7’ staat voor hoe goed de iPhone 7 beschermd is tegen vocht. Dit is op een schaal van 0 tot 9. Deze waarde geeft aan dat het mogelijk is om met het toestel 30 minuten lang tot 1 meter onderwater te blijven. Zwemmen dus niet, maar douchen is wel mogelijk.

De ontbrekende aux-aansluiting

De iPhone 7 bevat geen aux-aansluiting meer en mede hierdoor is het toestel waterbestendiger. In plaats van de aux-aansluiting dien je nu de Lightning-poort of Bluetooth te gebruiken om je oortjes met je iPhone te verbinden. De Lightning-poort is de ingang waarmee de iPhone voorheen mee werd opgeladen en nu zal deze ingang dus ook dienen om muziek mee te luisteren. Bij de aanschaf van een iPhone 7 krijg je er één setje Lightning Earpods bij en een adapter met aux-aansluiting. Als je dus nog oude oortjes hebt met een aux-aansluiting, dan kun je deze via de adapter met je iPhone koppelen. Maar die draadjes van oordopjes liggen alleen maar in de weg, toch? Tenminste dat vond Apple wel en dat is de reden geweest om ook Bluetooth-oordopjes te ontwikkelen, geheel draadloos dus. Deze krijg je er niet bij, maar kun je er los bij kopen.

iPhone 7 Bluetooth oordopjes

Ben jij van plan om de iPhone 7 aan te schaffen of heb je hem al? Laat het ons weten!

Leave a Response