Lifestyle

Instant camera’s – Fujifilm versus Polaroid

Op verschillende vlakken is men vaak op zoek naar nostalgie. Ook op het gebied van foto’s maken is dit te zien. Instant camera’s blijven enorm trendy. Foto’s direct klaar, kan nu nog creatiever dan voorheen, maar nog net zo nostalgisch als vroeger. Hieronder gaan we twee trendy Instant camera’s kort tegenover elkaar stellen.

 

‘Fujifilm Instax Mini 8
versus
Polaroid Snap Instant Digital Camera’

 

1. Fujifilm Instax Mini 8

Een direct-klaar camera met een groot bedieningsgemak en uitermate scherpe foto’s op helder wit fotomateriaal. De foto’s hebben een uitstekende kleurweergave, de witte rand om de foto’s, ideaal om creatieve teksten direct bij de foto’s te zetten. De foto’s zijn 1,6 cm bij 6,2 cm. Inclusief witte rand is dit 5,4 cm bij 8,6 cm. Onderscheidend aan deze camera is dat het op batterijen werkt in plaats van een accu wat opgeladen dient te worden. Met extra batterijen op zak zit kan je altijd genieten van je fotocamera.

 

Pluspunten: gebruiksvriendelijk, goede prijs kwaliteit verhouding en een degelijke behuizing.
Minpunten: de foto’s die er in moeten zijn in vergelijking duur.

Niet te vergeten! De Fujifilm Instax Mini 8 is verkrijgbaar in diverse opvallende kleuren. Dat maakt de beleving rondom deze camera nog mooier.

Fujifilm Instax Mini - UrStyle.nl

 

2. Polaroid Snap Instant Digital Camera

Een compacte en gemoderniseerde instant camera, De Polaroid Snap, brengt dit samen. De Polaroid Snap heeft een uniek pakker aan mogelijkheden om creatieve foto’s mee te maken. Zo is er de mogelijkheid om zwart/wit en vintage/sepia gestileerde foto’s te maken met een klassieke Polaroid border. Ook is er een photo-booth modus waarin de camera zes foto’s in tien seconden kan maken. Vervolgens is er de mogelijkheid om deze af te drukken met of zonder de klassieke Polaroid fotoframe. En niet te vergeten is het ook mogelijk om leuke selfies of groepfoto’s te maken. De zelfontspanner biedt 10 seconden de tijd voordat de foto wordt gemaakt.

Pluspunten: mooi design, gebruiksvriendelijk en bevat veel technische mogelijkheden.
Minpunten: geen gebruikers handleiding, lichtgevoeligheid en matige sluiterknop.

 

polariad pica

1 reactie

Leave a Response