Gadgets

De Apple iMac G3

iMac G3 Apple

Veel mensen kunnen zich hem waarschijnlijk niet eens meer herinneren: de allereerste iMac G3. We kennen de Apple iMac computers nu als dunne gestroomlijnde apparaten, maar deze iMac zag er nog heel anders uit. Een echte iconische gadget!

Het ontstaan van de iMac G3

De iMac G3 was de eerste lijn personal computers die werd uitgebracht na de terugkeer van Steve Jobs naar Apple. Steve Jobs verliet Apple in 1985 en kwam in 1997 weer terug. Op 6 mei 1998 werd iMac G3 aangekondigd en een paar maanden later uitgebracht. De Apple I, Apple II en de Macintosh gingen vooraf aan deze iMac.

Het design van de iMac G3

Deze iMac was heel anders dan alle eerdere mainstream computers. Hij was gemaakt van blauwgekleurd plastic, zogenaamd ‘Bondi Blue’ en het een 14-inch scherm. De achterkant van de monitor was eivormig.

De iMac was de eerste computer die gebruik maakte van USB poorten waarmee je het toetsenbord en de muis kon aansluiten. De iMac G3 kreeg een bijpassend toetsenbord en muis in de kleur ‘Bondi Blue’. Ook had deze computer geen floppy disc meer. Dit was een radicale verandering waar Apple veel kritiek op kreeg. Ze gaven zelf aan dat CDs en het internet floppy discs op korte termijn nutteloos zouden maken.

Later zou de iMac in 13 verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Door zijn unieke vorm en de verschillende kleuren waarin hij verkrijgbaar was, werd het een populaire computer.

imac-g3-1

De specificaties van de iMac G3

De iMac had een 233 MHz – 700 MHz PowerPC 750 processor en 32 – 512 MB geheugen. De computer had tot 128 GB opslagruimte en er stond MAC OS 8.1 op. Ook had de computer een ingang voor een koptelefoon, 2 USB poorten en ingebouwde speakers. In plaats van een floppy disc had de iMac dus een CD-ROM drive. De verkoopprijs  van de iMac was 1,299 US dollars.

De opvolgers van de iMac G3 waren de G4, de G5 en de Intel iMac. De nieuwste iMac die nu op de markt is, is alweer de zevende generatie. De productie van de iMac G3 werd in 2003 gestopt.

iMac G3 Apple

 

Je koopt de nieuwste iMac onder andere bij bol.com

1 reactie

Leave a Response