Gadgets

Honor 3C Smartphone

De Honor 6 was al eerder een groot succes, en nu heeft het dochtermerk van Huawei een klein broertje op de markt gebracht: de Honor 3C. Honor presenteerde de 3C al in december vorig jaar op de Chinese markt en heeft deze in november 2014 naar Europa gebracht. Het nieuwe merk is “niet bang om dingen anders te doen”, aldus Honor. Hoewel Honor geen inhoudelijke uitspraken heeft gedaan over het beleid, lijkt het er op dat zij zo min mogelijk geld willen uitgeven aan promotie en fysieke winkels, zodat de prijs van de toestellen laag kan blijven. De strategie van het bedrijf is “door de klant, voor de klant”. Honor vraagt veel feedback van gebruikers en verwerkt deze in software updates, aldus het bedrijf. Voor de hardware specificaties en degelijkheid die je van Honor krijgt, is de nieuwe 3C opvallend betaalbaar. Voor iedereen die niet kosten wat het kost de nieuwst technologie in zijn broekzak hoeft te hebben, maar wel alle apps en mogelijkheden van vandaag wil kunnen benutten, is de 3C een uitkomst. Gebruikers die wel de allerbeste specificaties met bijvoorbeeld 4G willen, kunnen kiezen voor de Honor 6. Honor richt zich op de Digital Natives die altijd online willen kunnen zijn en behoefte hebben aan een snelle smartphone die lange accuduur heeft. Voor deze doelgroep is daarnaast een scherp beeldscherm en een goede camera belangrijk, volgens Honor. De 3C draait net als de Huawei toestellen op Android en kan dus worden aangevuld met app’s uit de Google Play store.

Honor 3C: functioneel en betaalbaar

De Honor 3C is uitgerust met 1,3GHz quad-core processor (Cortex A7), 2GB werkgeheugen, 8GB opslagruimte uit te breiden met 32GB in het microSD slot, standaard 8 megapixel camera en een 5 megapixel frontcamera voor selfies en video-calls. De 8 megapixel camera schiet naast foto’s ook 1080p-video’s met 30 beelden per seconden. De telefoon draait standaard op Android 4.2. Het dual-sim slot maakt het mogelijk om twee verschillende simkaarten in de telefoon te plaatsen. De dual-sim is bijvoorbeeld erg handig als je veel in het buitenland bent en daar een lokale simkaart gebruikt of wanneer je met dezelfde telefoon zowel zakelijk als privé bereikbaar wilt zijn. De 2300 mAh accu zorgt in samenwerking met batterij besparende software dat de 3C ook bij zwaar gebruik 24 uur op één batterijlading kan werken. Via de meegeleverde software kan je eenvoudig aangeven welke applicaties op de achtergrond mogen draaien en welke niet en kan je daarbij de telefoon eenvoudig ‘opruimen’. Je optimaliseert hiermee niet alleen de batterijduur maar ook de snelheid van de 3C. Het scherm van 5 inch met een 720p HD-resolutie doet niet onder voor concurrenten met hetzelfde schermformaat. De IPS-LCD techniek geeft het scherm heldere en levendige kleuren.

  • Iets verouderde maar toch high-end specificaties
  • Dual-sim slot
  • Lange batterijduur
  • Lage prijs

Honor 3C online kopen

De Honor producten voor de Nederlandse markt, dus ook de 3C, zijn alleen verkrijgbaar bij Bol.com. Later zullen de producten ook bij andere webwinkels verkocht gaan worden. De producten van Honor zijn altijd alleen online verkrijgbaar. De Honor 3C is te koop bij Bol.com voor €139,99. Indien het toestel op voorraad is en voor 16.00u besteld wordt, kan je de Honor 3C de volgende werkdag zonder verzendkosten in huis hebben.

Leave a Response