Gadgets

Homido Virtual Reality Headset [review]

Homido VR Headset

Virtual Reality is hot! Deze week ging de pre-order van de Ocolus Rift live, waarmee de wereld vanaf dit jaar echt virtual reality kan ondervinden. Met een prijs van €699,- kun je ook voor een alternatief kiezen, zoals de Google Cardboard of de Homido VR headset. De redactie van UrStyle kreeg de mogelijkheid om deze laatste te testen, de Homido.

De Homido Virtual Reality Headset

De Homido is een compacte VR headset voor smartphones. De headset ligt tegenwoordig bij veel grote winkels in Nederland en heeft ondertussen veel consumenten in aanraking met VR gebracht. Je kunt met een minimale investering van ±€69,- VR ontdekken en dit staat toch in groot contrast met de Oculus Rift t.w.v. €699,-.

VR ervaring met de Homido

De Homido wordt geleverd in een compacte doos waarop direct de instructies zijn afgebeeld. De headset is compatible met alle smartphones met Android of IOS. Via de app stores kun je het “Homido Center” downloaden, de app waarin veel content beschikbaar is om VR te ervaren. Denk hierbij aan VR games, VR experiences en veel 360/3D content van bijv. GoPro. Door simpelweg een app te downloaden en je smartphone in de Homido te steken kun je VR ervaren.
Vol enthousiasme sloten wij de Homido aan en hoopten op een ‘echte’ VR ervaring. Helaas blijken de verschillende apps nog in de kinderschoenen te staan en zodoende kwam de bril niet tot z’n recht. Daarnaast moet je veel draaien en drukken om uberhaupt alles correct in te stellen.

Eindoordeel Homido VR headset

De Homido is waarschijnlijk voor veel consumenten een leuke eerste aanraking met VR. De huidige beschikbare content is vrij mager en veelal van lage kwaliteit en zodoende moeten er nog serieuze stappen gemaakt worden voor de ‘echte’ VR experience.

Eindoordeel: 6,5

Homido kopen

De Homido is te koop via de officiële site van Homido voor €69,99. Maar ook via Coolblue voor €69,-!

Leave a Response