Gadgets

GoPro Karma Drone – Eindelijk is het zover

GoPro

Op 19 september 2016 is de langverwachte GoPro Karma Drone gepresenteerd door Nick Woodman, de CEO van GoPro. De GoPro Karma Drone is vanaf 23 oktober 2016 te koop voor een prijs van €869,99.

More than a Drone

Met deze slogan brengt GoPro de Karma Drone aan de man. Een veelbelovende slogan, maar dit wordt niet zomaar geroepen, de Karma Drone kan namelijk ook veel. De doelgroep waar GoPro zich op richt blijft ongewijzigd: mensen die graag outdoor zijn, van (extreme)sporten houden en dat willen vastleggen. De gebruiksvriendelijkheid van de Drone is de grootste unique selling points (USP) en net als de camera’s moeten de drones tegen een stootje kunnen.

De GoPro Karma kan maximaal 20 minuten vliegen bij één acculading. De drone kan een maximaal snelheid van 15 m/s behalen en tot 1 kilometer afstand heeft de zender bereik. De Karma Drone is ongeveer een kilo zwaar, hierdoor dus makkelijk te mee te nemen.

Bij levering van de Karma Drone ontvang je een afneembare gimbal en een controller met ingebouwd scherm. De gimbal helpt bij het stabiliseren van beelden, maar de gimbal kan er ook eenvoudig afgenomen worden om videobeelden te maken. De nieuwe camera’s Hero 5 Black of Hero 5 Session en de Hero 4 zijn te bevestigen aan de gimbal.

GoPro Karma - Gimbal

De controller met ingebouwd scherm is opvouwbaar en het scherm is 5 inch. Het systeem heeft een ‘flight simulator’ ingebouwd ter oefening, zodat de gebruikers kunnen oefenen voordat zij met de Karma Drone de lucht in gaan. Het ingebouwde systeem heeft diverse vliegprogramma’s, zoals de ‘return to home’ button, hierdoor kan de Karma Drone na een vlucht automatisch terugkeren.

GoPro Karma Controller

 

De verkoopprijs €869,99 die eerder is vermeld is inclusief de gimbal, de controller en een backpack. Een actiecamera van GoPro is nog niet inbegrepen in deze prijs. Deze zou je dan naast de drone nog moeten aanschaffen, tenzij je nog een Hero 4 hebt liggen.

Hieronder nog het introductiefilmpje van de Karma drone:

 

Leave a Response