Gadgets

Google Home – de assistent in huis

Al eens gehoord van de Google Home? Dat is een apparaat voor thuis dat allerlei taken kan uitvoeren. Apparaat? zul je nu misschien denken, dit is toch gewoon een speaker? Zo ziet het er inderdaad een  beetje uit, maar toch kan de Google Home meer dan enkel muziek afspelen.

Google Home - Box

Wat is Google Home?

Google Home bevat een microfoon en een speaker, waardoor het mogelijk is om met je gesproken berichten taken te geven. De Google Home maakt het mogelijk om een Google-assistent in huis te gebruiken. Er is een breed scala aan opdrachten dat je kunt geven, denk aan:

– muziek afspelen;
– de wekker in te stellen;
– de lampen aan te doen;
– vragen hoe laat de laatste trein vertrekt.

Het apparaat heeft een witte bovenkant en verwisselbare bodem, zodat je de Google Home bij elk interieur past. Aan de led lampjes die op de Google Home zitten kun je zien of hij actief is. De microfoons van de Google Home zijn vrij sterk en vangen zelfs geluid op vanaf de andere kant van de kamer. Google Home luistert continue of verzoeken krijgt om opdrachten uit te voeren. Hieronder kun je er meer over zien in het introductie filmpje van Google.

Waarom is Google Home slim?

Google Home is praktisch maar niet gemaakt om mee te nemen naar verschillende kamers. Je moet hem aansluiten aan het stopcontact. Als muziekspeler kan het ‘de hele kamer vullen’ en de speaker is daarom ook heel geschikt om muziek mee te luisteren. Het apparaat heeft vele slimme functies, maar er is ook een beperking bekend van het product. Google Home werkt namelijk maar met één Google-account. Op termijn wordt wel verwacht dat dit probleem wordt opgelost, zodat meerdere mensen in huis instructies kunnen geven, maar op dit moment kan dit dus nog maar vanaf één account.

De exacte release en prijs is nog niet bekend,  maar op korte termijn verwachten wij jullie hier meer over te kunnen vertellen.

Leave a Response