Gadgets

Google Cardboard – De goedkope virtual reality bril

Google Cardboard

Virtual reality brillen zijn hot! Momenteel zijn de Oculus Rift, Sony’s Project Morpheus en LG’s G3 bijv. op de markt, echter zijn deze vr-brillen duur. De oplossing? Een virtual reality bril van karton: De Google Cardboard virtual reality bril.

Deze bril is een kartonnen vr-bril waar je een smartphone inlegt. Vervolgens kun je met compatible apps een 3D effect creëren, waarbij het resultaat te vergelijken is met de Oculus Rift.

 

Google Cardboard bouwpakket

 

Het bouwpakket (te zien op de foto hierboven) bestaand uit slechts enkele onderdelen en is snel in elkaar te zetten. Door het gebruik van een magneet, elastiek en klittenband blijft de smartphone op z’n plek.

De beste Google Cardboard Apps

Momenteel zijn er al verschillende apps voor de Google Cardboard vr-bril te verkrijgen in de app stores. Zo zijn er apps als Roller Coaster, Zombie Shooter en Paul McCartney. Zie deze link voor een totaal overzicht van apps voor de Google Cardboard bril.

De Google Cardboard vr-bril online kopen

De bril is momenteel verkrijgbaar via verschillende Nederlandse webshops. Bij Bol.com koop je de Google Virtual Reality Bril voor €7,95,-