Gadgets

Garmin Vivoactive HR – [Review]

GPS-Smartwatch Vivoactive HR

De Garmin Vivoactive HR is een GPS-smartwatch met hartslagmeter die continu al je activiteiten bijhoudt. Garmin heeft een breed scala aan producten, maar qua design steekt de Vivoactive HR er met kop en schouder bovenuit. Het design zorgt ervoor dat het horloge beter past in de categorie ‘smartwatch’ dan in de categorie ‘activity tracker’, maar als je hem gaat gebruiken merk je dat het horloge eigenschappen bevat van beide categorieën.

Ontvang berichten op de Garmin Vivoactive HR

Naast een activity tracker is de Vivoactive HR dus ook een smartwatch. Het horloge is te synchroniseren met je smartphone middels bluetooth. Het horloge geeft een trilsignaal en maakt je zo attent op alle meldingen die je ontvangt. Denk aan: telefoonoproepen, berichten en alle andere meldingen van apps. Bij het binnenkomen van een oproep is het mogelijk om deze te accepteren of te weigeren, daadwerkelijk bellen met het horloge is niet mogelijk. Dus na het accepteren van een oproep moet je je smartphone erbij pakken, dit is een functionaliteit die de Apple Watch bijvoorbeeld wel heeft. Ook Whatsapp berichten worden getoond op het horloge: de afzender van het bericht en een gedeelte van het bericht zijn duidelijk leesbaar. De afzender van het bericht krijgt geen melding dat het bericht is gelezen, hiervoor moet daadwerkelijk de chatsessie in de app worden geopend. De muziekspeler van de telefoon is ook te bedienen met het horloge wat uitermate praktisch is tijdens het sporten.

Activiteiten bijhouden

De Garmin Vivoactive maakt het mogelijk om gedurende de dag al je activiteiten bij te houden. Een activiteit hoeft niet perse een sportactiviteit te zijn. Dit kunnen ook gewoon stappen zijn die je tijdens je dagelijkse activiteiten zet. De GPS-smartwatch heeft een stappenteller, waarbij het ook mogelijk is om een dagelijks doel in te stellen. Bij het behalen van je doel krijg je een melding. Om het doel te kunnen halen,krijg je gedurende de dag herinneringen van de horloge om te bewegen, dan weet je dat je alweer een tijdje stil hebt gezeten. Ook is het mogelijk om sportactiviteiten bij te houden, bijvoorbeeld: hardlopen, fietsen, zwemmen en golfen, maar ook roeien en krachttraining. Voor de diverse sporten meet het horloge verschillende aspecten van de sport.

Garmin Sportactive HR - Sportactiviteiten

 

De Garmin App “Connect”

Garmin Vivoactive HR is te koppelen met een app waarin allerlei snapshots te zijn met statistieken en nog veel meer. Zie de afbeelding hieronder als voorbeeld. Deze snapshot toont een dagoverzicht van mijn activiteiten. De app is ook weer te koppelen met andere apps. Ik heb zelf actief gebruik gemaakt van de samenwerking met MyFitnessPal. Dit is een app waarin het mogelijk is om calorieën bij te houden. Stel dat je een doel hebt om dagelijks onder de 2.000 calorieën te blijven en je gebruikt de Garmin Vivoactive HR om je activiteiten bij te houden, dan zie je in een overzicht wat je na alle activiteiten nog mag eten.

Garmin Vivoactive HR - app snapshot

Conclusie

Al met al is de Garmin Vivoactive HR een leuke gadget om te hebben. Vooral als je bewust bezig bent met een gezonde levensstijl zou ik het product zeker adviseren. Dit horloge kan dan echt van toegevoegde waarde zijn en dienen als motivatiebron. Het continu bijhouden van je activiteiten zorgt nu eenmaal voor motivatie, omdat je inzicht hebt in wat je doet en wat het oplevert. Alle leuke statistieken die inzichtelijk zijn op het horloge en op de app zijn leuk om naar terug te kijken en te delen met vrienden. De koppeling met social media is nog wel iets wat ik mis. Ik kan me voorstellen dat het voor actieve gebruikers leuk kan zijn om successen te delen met vrienden op social media. Overige koppelingen die te maken zijn met andere sport en fitness apps zijn zeker van toegevoegde waarde, zoals het geval is met de MyFitnessPal app. Het horloge is gebruiksvriendelijk, dus iedereen kan er gemakkelijk mee overweg. Ik heb ervaren dat de batterij van het horloge circa één week meegaat dat is zeer handig, zodoende is het niet nodig om de smartwatch iedere avond op te laden. Tot slot is de Garmin Vivoactive HR te combineren met diverse outfits, dus kan iedereen het horloge in hun dagelijkse leven omdoen.

Leave a Response