Gadgets

De Dremel 3D20 Idea Builder 3D Printer

Dremel 3D20 3D printer

Dremel heeft met de Dremel 3D20 de eerste 3D printer ‘voor iedereen’ op de markt gebracht. Met deze printer word je stap voor stap meegenomen door het proces van 3D printen. De printer heeft al een aantal voorgeinstalleerde modellen, zodat je direct na het installeren je eerste 3D print kunt maken. Maar als je het printen onder de knie hebt, kun je je creativiteit de vrije loop laten en zelf je eigen modellen ontwerpen en printen!

Hoe werkt de Dremel 3D20 3D Printer

3D printers bouwen voorwerpen op aan de hand van hele dunne laagjes materiaal. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met verschillende soorten metaal, gips, polyester of plastic. De meest gebruikte manier is het printen met gesmolten plastic. De printer gebruikt hierbij rollen met draden kunststof, ook wel filament genoemd. Met een spuitmond wordt het voorwerp met de draden kunststof laag voor laag opgebouwd. Deze manier is het makkelijkst in gebruik en het goedkoopst en wordt daarom op dit moment het meest gebruikt. De Dremel 3D20 werkt hier ook mee.

Je eigen ontwerp creëren

Op de website van Dremel vind je meer dan 100 kant-en-klare modellen die je kunt downloaden en printen. Van knopen, tot verfsjablonen, een vaas of een tabletstandaard. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je uitgekeken bent op de kant-en-klare modellen, kun je zelf aan de slag met je eigen ontwerpen. Met de Dremel 3D online software kun je op je computer tot in detail je eigen modellen ontwerpen. Je verzend dit model naar de printer en niet veel later heb je het in je handen.

 

Specificaties

Het voordeel van de Dremel 3D20 is dat je geen ingewikkeld installatieproces hoeft te doorlopen. De printer is binnen een paar minuten klaar voor gebruik. Ook het werken met de printer gaat gemakkelijk en intuitief. Met het touchscreen kun je modellen selecteren en het printproces regelen.

De printer heeft een afgesloten deur. Dit beschermt het apparaat tegen stof, zorgt voor minder geluid en zorgt ervoor dat het printproces niet verstoord wordt.

Naast het gebruiksgemak is de Dremel 3D20 ook een betaalbare 3D printer. Voor €949,- ben je al in het bezit van je eigen 3D printer!

 

  • Afmetingen: 40 cm x 48,5 cm x 33,5 cm
  • Gewicht: 8,85 kg
  • Afneembaar bouwplatform voor grotere objecten
  • Maximaal bouwvolume: 22,8 cm x 14,9 cm x 13,9 cm
  • Draad: PLA (Polylactic Acid)
  • Adviesprijs: €999,95

 

De adviesprijs voor de Dremel 3D20 is €999,95, maar in Nederland kun je hem in verschillende webshops kopen voor €949,-.

Bij Bol.com inclusief één rol wit filament.

 

Leave a Response