Mode

Denim trends for HIM & HER

denim trends - urstyle.nl

Denim mag dan wel een ‘never out of fashion material’ zijn, maar ook dit veelzijdige stofje verschijnt ieder seizoen in een verscheidenheid aan soorten en maten. Het materiaal speelt al decennialang een hoofdrol in de wereldwijde fashionscene en we mogen wel stellen dat Nederlandse ontwerpers zich in de loop der tijd hebben bewezen als belangrijke influencers op gebied van denim. Drie belangrijke denim trends waar we naar uit kunnen kijken? Hoewel wij ons momenteel druk bezig houden met wat de collecties voor Spring / Summer 2017 voor ons in petto hebben, zijn de grote spelers in de fashion business alweer druk met het jaar 2018.

Onderstaande top drie denim trends zijn door Trendstop (een van de meest toonaangevende Trend Forecast Agencies) benoemd tot dé denim trends voor Spring / Summer 2018 (!).

Blackened Indigo

Zeer verzadigd en stug indigo met een extra donkere inslag door middel van een extra zwarte dye. Blackened Indigo fashion items zorgen voor een cleane, minimalistische look van hoog modisch niveau.

denim trends - urstyle.nl

 

Bleached Canvas

Bleached Canvas is de tegenhanger van het Blackened Indigo. Bleached Canvas bestaat uit diep gebleekt denim materiaal wat vaak is bewerkt met een extra ‘white finish’. Het bijna maagdelijke canvas wat overblijft leent zich perfect voor een frisse, zomerse look.

denim trends - urstyle.nl

 

The Raw Cut

Jeans met ogenschijnlijk onafgewerkte zomen en rauwe, rafelende randjes. The Raw Cut denim trend zorgt als derde en laatste trend voor een edgy touch in deze rij met denim trends.

denim trends - urstyle.nl

 

Afgezien van het feit dat denim te allen tijde gedragen kan worden en bijna in iedere situatie geoorloofd is, gelden er voor de ware ‘Denim Enthusiast’ regels die niet gepasseerd mogen worden:

Het oprollen van je jeans gaat bijvoorbeeld met nauwkeurige precisie. Heb je een dark new denim en ga je voor de “James Dean Look”? Sla je broekspijp dan 1 keer om en zorg dat je maximaal 5 centimeter omslag houdt. Ben je meer het casual type en draag je een licht gewassen denim? In dat geval kun je voor een wat meer subtiele omslag gaan. Het idee is dat het lijkt of je broekspijp per ongeluk wat omgerold is… Keep it casual 😉

Een andere belangrijke regel die niet vergeten mag worden: denim in je wasmachine is een doodzonde! De gedachte hierachter is dat een jeans met de jaren en met veelvuldig dragen alleen maar mooier wordt. Het materiaal gaat zich om je lichaam vormen, waarna slijtage zorgt voor unieke details. Uiteraard zal ook de ultieme jeans fanaat af en toe moeten toegeven dat zijn broek een wasbeurt kan gebruiken, maar gooi hem dan in de handwas en doe het met mate. Het is namelijk echt waar… Je broek wordt er alleen maar mooier van en de wasmachine is funest voor jouw unieke wassing.

Toe aan een nieuwe denim? Shop ze via Locals United, je vindt hier uitgebreide dames- en heren collecties!

Bronnen: Trendstop en Locals United

Leave a Response