Gadgets

De lancering van de PlayStation

PlayStation 1

Vandaag de dag is gamen onwijs populair. Zo zijn er verschillende consoles die enorm veel gebruikers hebben en de Xbox en de PlayStation zijn wel het meest populair. Voor de echte liefhebbers gaan we een kijkje nemen naar de opstart van PlayStation.

Van lancering naar ‘ongekende verkoopcijfers’PlayStation-SCPH-1000-with-Controller aangepast

Sony de ontwikkelaar van PlayStation heeft de gameconsole ontwikkeld in een tijd waarin ‘gamen’ nog lang niet zo populair was. Om precies te zijn is de gameconsole geïntroduceerd op 3 december 1994. Voor velen was een gameconsole onbekend, alsnog was de populariteit vanaf het begin groot. Het eerste weekend na de lancering werden er liefst 100.000 exemplaren van de PlayStation 1 verkocht. Vervolgens werd op 9 september 2015 werd de eerste editie van de PlayStation geïntroduceerd in de Verenigde Staten en Europa volgde op 29 september 1995. Zo bracht Sony met de PlayStation gamen echt aan de man en legde een basis voor de populaire game business die we nu kennen. In 2004 werd bekend gemaakt dat de eerste editie van de PlayStation meer dan 100 miljoen keer is verkocht. In hetzelfde jaar waren er circa 7.300 spellen beschikbaar, deze spellen werden samen voor 949.000.000 keer verkocht. Deze verkoopcijfers waren ongekend.

Specs van de eerste PlayStation

Tegenwoordig kennen wij alweer de PlayStation 4 en de specs voor deze gameconsole zijn gigantisch in vergelijking met de eerste editie. Hieronder een opsomming van de specificaties voor de PlayStation 1:

  • CPU – 32-bit MIPS (33Mhz)
  • GPU – 32 bit R800A (33mhz)
  • System Ram – 2mb
  • Video RAM – 640×480 (SD)
  • Media – CD-ROM

Voor diegene die een beetje thuis zijn in de bovenstaande termen, niet lachen! In die tijd zorgden deze specificaties voor een geweldige game-ervaring.

De concurrentie

De PlayStation had een marktaandeel van 70,3% in bezit. En hiermee de onbetwiste marktleider. De overige spelers in de markt waren Nitendo 64 en Sega Saturn. Nitendo bezat een aandeel in de markt van 22,7% en de Saturn had een karige aandeel van 7%.

Zoals eerder aangegeven bestaat tegenwoordig alweer de PlayStation 4. Ben je geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie of koop direct middels onderstaande knap.

1 reactie

Leave a Response