Gadgets

Bublcam – de eerste 360 graden actiecamera

De Bublcam is een 360 graden-stereografische-panoramacamera een vr-camera is wellicht een betere benaming.

Deze camera maakt het mogelijk om foto’s en video’s te schieten in 360×180 graden vrijwel zonder een zogenaamde blinde vlek. De opnames zijn terug te kijken met een virtual reality-bril. De camera is zwart en bolvormig en is niet iets groter dan een tennisbal. Een ronde bol op een stok ziet er in eerste instantie niet helemaal alledaags uit. Op de camera zitten vier stereografische lenzen met ieder lens heeft een 5mp camera. Tussen de lenzen zit een klein sleuf voor een microSD-kaart en een grote ronde knop met logo wat oplicht als de camera aanstaat. Ook is de camera te monteren aan een driepoot. De camera is te koop voor 799 dollar wat neer komt op zo een 725 euro.

Gebruik van de Bublcam

Vanwege de vorm heeft de camera geen ruimte voor extra features. Via de knop in het midden is de camera te bedienen of via de Bublcam-app die te installeren is op mobiel en tablet. De Bublcam heeft ingebouwde wifi waarmee het mogelijk is om draadloos verbinding te maken. De app maakt het mogelijk om live mee te kijken, foto’s en video’s te maken en instellingen aan te passen. Bij het maken van een foto is de driepoot extensie aangeraden. Een hand zit als namelijk snel in de weg doordat de camera’s rondom zijn geplaatst.

Beeldkwaliteit van de Bublcam

Zoveel techniek in een kleine ronde camera stoppen en de camera nog betaalbaar houden valt niet mee. De kwaliteit van foto’s zijn het best te vergelijken met budgetsmartphone foto’s. Een verwerkte foto is in zijn totaliteit 14 megapixels groot. Video’s kunnen opgenomen worden in 1920 x 1920, maar met slechts 15 frames per seconden is de kijkervaring wat minder. Door de kwaliteit te verlagen naar 1440 x 1440 is een klein formaat video-opname voor op Facebook leuk . In virtual reality zijn gezichten niet te herkennen. Video’s zijn nog te wazig om hier daadwerkelijk wat leuks mee te doen.

Specificaties van de Bublcam

  • Batterij: 1560 mAh
  • Geheugen: 64MB flash
  • Oplaadtijd: ongeveer 2 uur
  • Aansluitingen: Schroefaansluiting statief, micro-usb, microSD(HC)
  • OS: iOS 8+, Android 4.1+, Mac OSX, Windows 7+
  • Draadloos11n
  • Afmetingen 80mm in diameter (circulair)
  • Gewicht: 280 gram

Leave a Response